Altcoins Life Of Crypto

Hoewel je Bitcoin de Godfather kan noemen van alle cryptocurrencies, heeft de felbegeerde currency wel meer als honderden alternatieve crypto’s (Altcoins) voortgebracht. Ethereum is de meest bekende crypto na Bitcoin. Ook Litcoin, Dash en Ripple komen met hun toepassingen in de buurt van Bitcoin.

 

Absurde Altcoins

De ICO groei van dit jaar heeft ertoe geleidt dat er wel hele belachelijk en absurde Altcoins zijn ontwikkeld. Een groot aantal van die crypto’s werden gecreëerd als een grap of parodie en zijn gewoon ronduit zinloos. Echter de hype rondom alles wat met blockchain heeft te maken, heeft laten zien dat sommige van deze belachelijke crypto’s vandaag de dag een behoorlijke waarde hebben.

 

WhopperCoin

De WhopperCoin is werd vorig jaar gelanceerd in het cryptolandschap. BurgerKing Rusland maakte goed gebruik van de blockchain technologie, door dit te gebruiken in zijn loyaliteitsprogramma. Iedere keer dat een klant één roebel besteedde, kregen ze een WhopperCoin. Nadat er 1700 munten waren verzameld, konden ze worden verhandeld voor een burger. Hoofd van externe communicatie bij Burger King Rusland, Ivan Shestov, zei echter het volgende, “Nu is de Whopper niet alleen een hamburger die mensen in 90 verschillende landen leuk en lekker vinden het is ook nog eens een investeringstool.”

 

 

 

PotCoin 

De Potcoin had legitieme redenen om tot zijn bestaan ​​te komen. De crypto wilde zo de marihuana-industrie verder helpen ontwikkelen. Het idee was dat Potcoin zou kunnen worden gebruikt om transacties binnen de cannabisindustrie mogelijk te maken. De crypto was de allereerste in deze industrie. Maar tegenwoordig zijn er al meerdere van dit soort toepassingen op de markt die deze ruimte zijn ingetrokken.

 

 Dogecoin

Toch wel een van de meeste bekendste zinloze munten is de Dogecoin. Deze currency is gebaseerd op een meme die is gebasserd op de Shiba Inu hond. Eerst werd het oorspronkelijk opgevat als een grap, het combineren van digitale memes en digitale munten. Echter waren er genoeg mensen die genoten van het concept. Dat in waarde steeg kort na de release en een marktkapitalisatie van $ 130 miljoen bereikte. Dogecoin is gemaakt door Jackson Palmer, een productmanager voor groepen bij Adobe en Billy Markus, een software-engineer bij IBM.

 

 

CoinyeCoinye

Coinye werd een echte parodiemunt en stond beter bekend als Coinye West, vernoemd naar de beroemde rapper Kanye West. De cryptocurrency werd in 2014 snel stopgezet nadat West een aanklacht had ingediend bij de rechtbank. Deze order werd echter niet goed ontvangen bij de ontwikkelaar van de crypto. De rechtszaak zorgde ervoor dat de ontwikkelaar van de munt het uiterlijk van het logo van de munt veranderde. Deze werd een nog minder geflatteerde gelijkenis van de rapper die de vorm van de op South Park’s interpretatie van Kanye West aannam.

 

 

Unobtanium

Fans van de film Avatar zijn wellicht bekend met het
uitgangspunt waarop Unobtanium is gebaseerd. Het is geïnspireerd op het zeldzame mineraal uit de Hollywood blockbuster film. Unobtanium was bedoeld om de zeldzaamste cryptocurrency ter wereld te worden. Slechts 250.000 munten (UNO) worden de aankomende 300 jaar nog gemined. Op dit moment bedraagt de huidige marktkapitalisatie ​​$ 11 miljoen.

 

 

 

Putin Coin

De beroemde welvarende ex-KGB’er en Russische president Poetin heeft een aanhang voortgebracht die zich uitstrekt tot het maken van ze eigen cryptocurrency. De Putin Coin bestaat al sinds 2016, het is erin geslaagd een marktkapitalisatie van $ 2,5 miljoen te behalen.

 

 

 

-Life Of Crypto-

 

Bron: www.cnbc.om www.coindesk.com www.coinmarketcap.com