Vechain Life Of Crypto

Dat blockchain technologie grote veranderingen gaat brengen in de financiële sector, zal voor de oplettende lezer onderhand wel duidelijk zijn. Waar ik persoonlijk heel benieuwd naar ben, is wat voor gevolgen dit gaat hebben voor de logistiek branche. De grote bedrijven waarvan de levensader vaak uit Azie komt, is dit ook opgevallen. Daarom worden er nu ook samenwerkingen aangegaan met bedrijven die deze oplossing bieden, de twee bekendste die wij zullen uitlichten zijn Vechain en Walton Chain.

 

Walton Chain

 

Dit staat voor ”Wisdom Alters Labels Trade Organize Network”  en is een play-on-words op de naam Charles Walton, een wetenschapper. Hij was het die patent heeft aangevraagd op RFID, dit betekend “radio-frequency-identification”. Met deze technologie kan men labels lezen, zonder dat deze daadwerkelijk zichtbaar hoeven te zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld barcodes. Het introductie filmpje van Walton Chain doet niet onder voor een film trailer en als je hem af hebt gekeken kan je niet wachten op de première. Onderstaand de roadmap van WTC.

 

Toekomstige Roadmap Walton Chain

 

 •  Alpha Testing: 31 oktober  – 10 november
 •  RFID + Blockchain Off-Chain Demo: november
 •  Beta/Public Testing: begin december
 •  Genesis Block/Parent Chain operationeel: january 2018
 • Omzetten van ERC20 naar WTC tokens: january 2018
 •  Informatie over de Master Nodes release: voor februari 2018
 •  Operationele release van de Master Nodes: voor februari 2018

 

Op dit moment is men in de test fase en op de korte termijn zal hier feedback over worden gegeven. Wat betreft op welke exchanges Walton Coin verhandelbaar zal zijn, laten zij in het midden. Momenteel is de ERC-20 token te vinden op o.a. Binance, HitBTC en Kucoin. Daarnaast doen zij ook geen uitspraken over eventuele partners. Wel geven zij aan zich te hebben opgegeven voor een aantal conferenties, wij nemen aan om deze te werven.

 

Vechain

 

Vechain is een Singaporees bedrijf met een supply chain oplossing, die zich in eerste instantie presenteerde als een bedrijf die vervalsingen tegen gaat. Aangezien de CEO Sunny Lu, eerst bij Louis Vuitton Azië heeft gewerkt, kan men zich daar iets bij voorstellen. Echter is men inmiddels al bij de 3.0 versie van de ontwikkeling van de chip. Daarom is het aantal functies van deze chip al flink uitgebreid. Straks kan men in de supply chain het product van A tot Z fysiek volgen, de temperatuur, de luchtvochtigheid en zelfs de wie de eindgebruiker is. Het is op dit moment al een werkend product, zoals te zien is in dit filmpje van Price Waterhouse Coopers. Vechain heeft een aantal verticals waar binnen zij oplossingen bieden.

 • Luxe goederen
 • Dranken
 • Auto
 • Retail
 • Logistics
 • Cold chain logistics
 • Landbouw goederen

Daarnaast hebben zij al een groot aantal bevestigde en onbevestigde partnerships. Deze zijn reeds beschreven in dit artikel. Vechain is te koop op Binance, HitBTC en Kucoin.

 

Toekomstige roadmap Vechain

 

 •  2017 – Q4: BLACP, PBCP, DCCP, CHAOS go-live, 3e generatie smart chip, Asymmetrische blockchain checksum, VeChain BaaS clound platform wordt gelanceerd, uitbreiding implementatie van   business cases.

 

 • 2018 – Q2: VeChain v3.0 go-live, Rust-herstructurering, VeChain Token (VEN) gerelateerde service inclusief VeChain Token (VEN) wallet, gas exchange, audit service, etc. VeChain Token (VEN)  launches, omzetten van VeChain Token (VEN) en ERC20.

 

 • 2018 – Q4: VeChain v4.0 go-live, bereiken van een commercial ecological environment systeem geintegreerd platform. Integratie met het Internet of Things en dan specifiek de industriele blockchain cloud.

 

Ook Vechain zit in een fase waarin alle mooie plannen en het harde werk van de afgelopen tijd in een kritieke fase komt. Waaronder op dit moment de laatste testen van de 3e generatie van de Vechain chip.

 

Conclusie

 

Beiden bedrijven hebben de zaken goed voor elkaar, het zijn allebei prachtige initiatieven die tot een veel efficiëntere manier van werken kan leiden. Beiden hebben ook hetzelfde nadeel. De techniek werkt pas als de hele logistieke keten van begint tot eind dezelfde tech gebruikt. Goederen transporteren van een Vechain warehouse naar een Walton Chain expediteur is dus niet mogelijk.

Daarom is de adoptie heel belangrijk. Hier lijkt Vechain een streepje voor te hebben, gezien de partnerships die zij reeds hebben. Echter zal met de schitterende marketing van WTC het niet lang duren voor dat zij ook bedrijven aan zich zullen binden. Als je puur naar de waarde kijkt, is deze van WTC op moment veel hoger, net als de coinmarketcap. Echter zegt dat misschien ook iets over waar Vechain naar toe zou kunnen groeien.

 

 

-Life Of Crypto-