Vitalik Buterin Life Of Crypto
Vitalik Buterin Life Of Crypto

De komende tijd willen wij een aantal artikels uitbrengen waarin wij iets dieper ingaan op de kopstukken uit de Crypto wereld. Wie zijn de grondleggers en wat is de bijdrage die zij tot nu toe hebben geleverd? Voor ons eerste kopstuk, niemand minder dan Vitalik Buterin.

 

De jonge jaren van Vitalik.

De nog altijd jonge genie Vitalik Buterin komt uit een klein plaatsje buiten Moskou. Op zesjarige leeftijd vertrok hij met zijn ouders naar Canada op zoek naar een beter leven. In groep 5 werd al duidelijk dat de jonge Russische Canadees zijn leeftijdsgenoten ver vooruit was. Daarom werd hij in een klas met hoogbegaafde kinderen geplaatst. Hij begon zich toe te leggen op progammeren en economie. Dit leverde hem onder andere een bronzen medaille op tijdens de Internationale Olympiade in informatica. Een tweedaagse wedstrijd waar hij algoritmische problemen mocht oplossen. Na de basisschool kwam hij terecht op de University of Waterloo. Echter maakte hij zijn opleiding nooit af. In 2014 ontving onze Vitalik een beurs die speciaal gericht is om jonge mensen de mogelijkheid te geven van school af te gaan en hun droom na te jagen. Hij kreeg $100.000,- en twee jaar de tijd om zijn eigen startup te beginnen. Inmiddels weten wij hoe dit is afgelopen.

In de tussentijd was zijn interesse voor blockchain technologie en Bitcoin al lang gewekt. Al in 2011 was hij bezig met “Bitcoin Magazine”. Hij was hier mede oprichter, redacteur en schrijver van. Hier verschenen zijn eerste publicaties over cryptocurrency. Hij bleef tot halverwege 2014 actief voor het blad, dat inmiddels was verkocht aan BTC media. Daarna heeft hij ook nog enige tijd in de redactie raad van “Ledger” gezeten. Dit was het eerste wetenschappelijke tijdschrift over blockchain en crypto.

 

De succesjaren en controversie

In 2013 werd Ethereum gelanceerd en het gigantische succes is evident. Zo werd Vitalik ook genoemd in Forbs zijn “40 under 40”.  Het is een markant figuur en een held van de crypto community. Met zijn wat onhandige voorkomen en soms ook uitspraken is hij iedereen zijn favoriete nerd. Echter deed hij daar wel iets aan af met zijn recente standpunt met betrekking tot drugs en kinderporno.

 


Er is ook initiatief gestart om Vitalik weer fit te krijgen. Zijn ongezonde voorkomen baart de community zorgen en men wil dit genie zolang mogelijk onder ons houden. Hier is meer over te lezen in onderstaand artikel.

Vitalik zelf lijkt zich hier weinig van aan te trekken en heeft zover bekend hier dan ook niet op gereageerd. Momenteel woont hij in Zwitserland, in Zug.

 

 

-Life Of Crypto-

 

Bron:
www.wikipedia.com
www.twitter.com