http://xurux.nl/opnieuw-een-bitcoin-fork/#iLightbox[gallery1399]/0
Bitcoin fork Xurux

Nooit een saaie dag in Cryptoland. De afgelopen weken werden de altcoins (alle cryptocurrencies naast Bitcoin) gegijzeld door de commotie rond de Bitcoin Gold fork. We zagen veel handelaren de overstap maken van altcoins naar Bitcoin, om zo gratis Bitcoin Gold te krijgen. Dit zorgde voor nieuwe All Time Highs (ATH) voor Bitcoin. Bij een fork krijg je in veel gevallen de nieuwe munt gratis. Goed voor Bitcoin en Bitcoin bezitters, maar de altcoins markten kleuren rood. Veel munten bereikten de denkbeeldige bodem. Crypto-lui hadden ervaring met de vorige (Bitcoin Cash) fork en speculeerden er op los dat Bitcoin Gold een significante waarde zou kunnen krijgen wanneer deze beschikbaar wordt.

BTC-NEO Bittrex
BTC-NEO Bittrex

Nu block 491,407 is gemined (dit was het punt waar er werd gekeken naar wie Bitcoins bezat, zodat er een equivalent aantal Bitcoin Gold in omloop zou komen) krijgt de Bitcoin bezitter gratis Bitcoin Gold. Maar wie lag te slapen vannacht heeft de harde stijging van altcoins gemist. In een paar uur tijd schoten de altcoins meer dan 25% omhoog, omdat de handelaren terug gingen naar alts.

Daar zit je dan, met je gratis Bitcoin Gold, waarvan de waarde nog niet is bepaald door de markt. Helemaal als je pas laat uit altwas gestapt en dus maar een kleine Bitcoin stijging hebt meegemaakt. Je moet je dus nu je altcoins waarschijnlijk duurder terugkopen.

Dacht je dat je er beter van werd? Was er Fear Of Missing Out (FOMO)? Dan betaal je de tol van de onstuimige crypto zee.

vcs-are-failing-to-buy-low-sell-high
Niet zo dus, maar Buy Low & Sell High
Wat te doen?

De aanloop naar een fork brengt altijd veel onzekerheid met zich mee. Wat moet ik met mijn coins doen? Hoe kan ik het beste mijn Bitcoins bewaren en wat gebeurt er met de prijs? Op sommige van deze vragen is nog geen duidelijk antwoord.

Je kunt jouw Bitcoins eigenlijk altijd het beste in eigen beheer houden. In een wallet op je computer of in een hardware wallet. Zo weet je dat ze veilig staan.

Sommige exchanges en andere online platforms laten hun mening over een fork vaak in het midden. Enkelen zullen de nieuwe coin (chain) niet erkennen. Dan krijg jij dus geen coins van de fork. Als jij je Bitcoins in eigen beheer houdt, dan ben je niet afhankelijk van de keuzes van de exchange!

In mijn ogen is het beste keus om gewoon te wachten tot de onzekerheid (FUD) over is en het duidelijk is hoe het zich verder ontwikkeld. Ik laat mij niet meeslepen. Sterker nog, ik houd m’n hoofd koel en HODL! Van het weekend mijn pinpas getrokken, BTFD, extra NEO en Ethereum gekocht met Euro’s. Wat ook een optie is, is er als één van de eerste bij te zijn en jouw altcoins te verkopen om deze later weer lager op te kopen. Mocht dat niet lukken, laat je dan niet afschrikken door (tijdelijke) koersdalingen. Wees sterk en BUY THE FUCKING DIP (BTFD). De munten staan laag, het is uitverkoop!
ftsnzusgzw2zHet fork seizoen is nog niet afgelopen. We kunnen ons opmaken voor een nieuwe fork. To be continued!
Voor meer informatie over de aankomende Segwit2x fork lees je hier.

Aad Derivaat

– Life Of Crypto –