Waves Life of Crypto

De ICO van Waves uit april 2016 was zeer succesvol en haalde zo een 30.000 BTC op. Dat was op dat moment, het op één na hoogste bedrag voor een ICO ooit. In november 2016 werden de masternodes van Waves vrijgegeven. Er is een totaal supply van 100 miljoen Waves tokens. De op proof-of-stake gebasseerde blockchain is ontwikkeld door de Rus Sascha Ivanov. Hiervoor had hij al de eerste fiat blockchain gebouwd (coinoUSD) en een exchange website gelanceerd. Naast Founder & CEO van Waves, is Ivanov ook adviseur van het Bankex initiatief. Dit initiatief is een platform om financierders te verzamelen voor projecten. Dit kan zijn voor vastgoed of voor drinkwater in Afrika.

 

Waarom Waves?

Waves heeft een oplossing voor het opslaan, managen en uitgeven van digitaal bezit (assets) Daarnaast bieden zij een eigen wallet/exchange aan genaamd Waves DEX. Deze werd gereleased in april 2017. Er zijn geen limieten aan de bedragen die je van deze exchange kan ontrekken. Daarnaast is er de mogelijkheid net als bijvoorbeeld met ETH je eigen munten uit te geven op de Waves chain. De transactie fee van deze munten wordt betaald met de Waves token. Op het moment van schrijven is men bezig met het testen van de beta van de nieuwe DEX. Begin volgende week (week 48) verwacht men de uitkomsten. De eerste screenshots zien er een stuk overzichtelijker uit dan de huidige layout.

Nieuwe WavesDEX

 

Waves geeft aan de miners zijn “Miners Reward Token” uit (MRT). Deze wordt vrijgegeven met elk nieuw gemined block. Deze token kan uiteindelijk worden gebruikt als stem voor belangrijke beslissingen binnen de community. Daarnaast werd er de “Waves Community Token” (WCT) uitgegeven. Deze werd maandelijks vrijgegeven aan de houders van Waves tokens om het hodlen te bevorderen. Het geeft namelijk meer zekerheid voor de waarde van een munt als deze in de wallet wordt gehouden in plaats van de exchange. Daarnaast kon ook deze munt gebruikt worden voor het stemmen op bepaalde zaken binnen de community.

Naast de mogelijkheid voor het faciliteren van ICO’s wil Waves ook de mogelijkheid bieden voor het bankwezen om een poort te zijn voor de fiat naar blockchain. Zij hebben hier een zelfde soort plan voor als Ripple.

Ondanks dat Waves relatief kort bestaat is het al een gerespecteerd onderdeel van het crypto landschap met voldoende groeimogelijkheden. Daarnaast heeft het een zeer actieve community.

Waves CEO
Sacha Ivanov

 

Kritische kanttekening

Waves is een gedecentraliseerd platform, maar ze hebben de mogelijkheid om munten te verwijderen die hun niet bevallen, vanuit dit oogpunt kun je je afvragen in hoeverre het gedecentraliseerd is . De bekende troll site 4chan had bijvoorbeeld een token gereleased met een controversiële naam. Deze is binnen drie dagen verwijderd.

 

 

Adoptie
  • Deloitte heeft in 2017 een samenwerking gesloten met Waves. Het gezamelijke doel is een wettelijk framework te bouwen ter bevordering van de adoptie van de blockchain technologie.
  • Partnership met de Moscow Stock Exchange voor het ontwikkelen van een digitale exchange voor cryptocurrency.
  • Eigen exchange en wallet voor de munten die gebouwd zijn op de Waves chain.
  • De Whopper coin van de Burger King is een spaar systeem bij de hamburgerketen in Moskou gebouwd op de Waves chain.
  • Er zijn op dit moment meer dan 6000 munten gebouwd op Waves.

 

Waar kan ik Waves kopen?

Waves kan je kopen of traden op de meest genoemde exchanges op Life Of Crypto of is direct aan te schaffen op hun eigen DEX.

 

-Life of Crypto-

 

bron:
www.coinmarketcap.com
www.wavesplatform.com
www.wavescommunity.com
www.bankex.com/en
www.wikipedia.com