IOTA Life Of Crypto

IOTA werd in 2015 opgericht door David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener en Dr. Serguei Popov. Het is een cryptocurrency dat zich bezig houdt met het leveren van veilige communicatie en betalingen tussen apparaten op het Internet of Things (IoT). De belangrijkste innovatie achter IOTA is de Tangle, dit systeem maakt geen gebruik van blokken en is wel degelijk schaalbaar. Tevens biedt dit systeem de mogelijkheid om betalingen te voldoen zonder transactiekosten!

 

Tangle

In veel gevallen werkt een blockchain protocol zo: om de zoveel tijd wordt er door miners een block gemined. In dit block past een x-aantal transacties. Voor het minen van deze blocks ontvangt de miner een vergoeding. Op het moment dat er geen vergoeding voor het minen van de blocken is, zal niemand deze meer gaan minen, waardoor transacties niet bevestigd en niet aan de blockchain toegevoegd worden. In een blockchain is de vergoeding voor een miner dus essentieel, waardoor microbetalingen niet altijd rendabel zijn.

De Tangle heeft geen miners en geen transactie kosten. De Tangle van IOTA staat voor: Directed Acyclic Graph, een cryptografisch decentraal netwerk waarbij de schaalbaarheid oneindig is. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van een andere vorm van encryptie (hash-based signatures) waardoor het resistent is voor aanvallen van quantumcomputers. Het bevestigen van een transactie vereist dankzij de Tangle niet veel rekenkracht, hierdoor is mining apparatuur overbodig. Alle apparaten waarmee een IOTA betaling wordt verricht zijn automatisch een node (onderdeel) van de IOTA Tangle. Voor iedere transactie die een node heeft verstuurd, moet de node twee andere transacties bevestigen. Op deze manier is er altijd tweemaal zoveel capaciteit beschikbaar als dat nodig is, om alle transacties op dat moment te bevestigen, en wordt het netwerk sneller naarmate er meer transacties worden uitgevoerd.

Zoals je hieronder kunt zien is Tangle geen keten van blokken zoals de blockchain, het is eerder een web van knooppunten.

 

Internet Of Things

Mensen van over de hele wereld maken gebruik van het internet voor allerlei zaken. Mensen zijn echter niet de enige die dit doen, ook apparaten maken gebruik van internet, denk hierbij aan je tv, koelkast, wasmachine etc. In 2016 zijn er ongeveer 6,4 miljard apparaten verbonden met het internet. Naar schatting zal dit in 2020 oplopen naar 20,8 miljard. IOTA is een technologie die kan helpen om te verifiëren dat informatie die wordt uitgewisseld tussen apparaten, altijd correct is en niet kan worden gemanipuleerd.

 

Adoptie mogelijkheden

Het doel van de IOTA foundation is een ecosysteem creëren die zowel functioneel als aantrekkijk is voor zakelijke en particuliere gebruikers. Om dit te bewerkstelligen hebben ze het IOTA Ecosystem Fund opgericht. Daarnaast heeft Satoshipay een samenwerking bevestigd met IOTA aangezien Bitcoin zich op dit moment niet meer leent voor micro/nano payments.

 

Waarom IOTA?
  • Het maakt gebruik van Tangle en niet de blockchain
  • Geen transactiekosten
  • De schaalbaarheid is oneindig
  • Mogelijkheid tot microbetalingen
  • IOTA wordt geleid door de IOTA Foundation
  • Het aantal apparaten wat aangesloten gaat worden op het internet zal alleen maar stijgen (Internet Of Things) en IOTA wilt hier de ruggengraat voor zijn

 

Kritische kantekening

Het totaal aantal tokens van IOTA is 2.779.530.283! De vraag is dan ook of de token ooit een grote waarde zal krijgen. Aangezien de supply van andere tokens veel lager is.

 

Waar kan ik IOTA kopen?

IOTA kun je kopen op de exchanges Binance en Bitfinex.

 

 

-Life Of Crypto-