Waltonchain Life of crypto

Xiamen ZhongChuan IoT Industry Research Institute, de dochter onderneming van Waltonchain (WTC) heeft recent een samenwerking gesloten met Alibaba Cloud (Aliyun). Samen gaan ze Smart City oplossingen ontwikkelen.

Smart City

Volgens de Wereld Bank, leeft meer dan 60% van de wereldbevolking in steden in 2030. Door de groei van inwoners worden middelen en diensten schaarser. Denk hierbij aan energie, gezondheidszorg, huizen, water en transport bijvoorbeeld.
Voor beleidsbepalers wordt het van belang om de toekomstige steden woon -en leefbaar te maken. Hierbij kan en zal Internet of Things (IoT) een belangrijke rol in gaan spelen. Smart Cities zijn dan ook geen “buzzword”, maar de oplossing voor de steden van de toekomst.

smart city life of crypto

Benchmark

Waltonchain dat Internet of Things combineert met blockchain technology en RFID techniek. Hiermee richt het zich op het ontwikkelen van een Smart City infrastructuur. Het heeft met Alibaba Cloud een ideale partner. De wereldwijde cloud computing gigant, een dochteronderneming van Alibaba, zal een belangrijke rol gaan spelen bij het aanleggen van de infrastructuur voor Smart Cities in China. In het nieuw stedelijk gebied Xiong’an dat pas sinds 2017 bestaat, gaan Xiamen ZhongChuan en Alibaba Cloud meebouwen aan een “developement hub”. Dit voor de Beijing-Tianjin-Heibei economische driehoek. President XI JinPing wilt van Xiong’an de tweede hoofdstad van China maken. Het zal hét test gebied gaan worden van blockchain voor toekomstige Smart Cities. Samen met Yuhang Economic and Technological Development Area, moet dit de benchmark worden van de “smart economy”.

 

Waltonchain x Alibaba Cloud

De samenwerking heeft drie primaire doelen

  1. Promotie van Waltonchain blockchain technologie om gemeentelijke en commerciele IoT bekendheid te krijgen.

2. Realiseren van nieuw Smart Cities in Xiong’an en Yuhang.

3. Smart City infrastructuur en aplicatie ontwikkeling. Herverdeling van middelen en distrubutie door middel van blockchain en IoT technology.

Eerder dit jaar liet Waltonchain al van zich horen met een nieuw logo en een samenwerking met de “China Mobile Internet of Things Alliance”.

 

 

-Life Of Crypto-

Bron: Medium Waltonchain