wall street Life Of Crypto

Wall street is niet blij met de toekomstige plannen voor cryptocurrency futures, die naar alle waarschijnlijkheid dit jaar rond kerstmis zullen worden vrijgegeven. Investeerders en handelaren kunnen futures gebruiken voor defensieve en offensieve investeringen. Zij zijn een populair instrument voor de actieve day traders.

Een volatiele markt kan namelijk leiden tot forse koersbewegingen. Grote namen in de financiele sector baren zich zorgen over deze toekomstplannen. Zo uiten ze hun bezorgdheid met de waarschuwing dat Bitcoin een grote bubbel is. Onbekend maakt onbemind en door de naamsbekendheid van degene die zich uitspreken, willen deze menzen ervoor zorgen dat de cryptocommunitie een dreun krijgt in het zelfvertrouwen. Wallstreet is namelijk bang dat de Bitcoin op korte termijn de economie zal gaan beinvloeden.

Op grote schaal verspreide rapporten, lieten zien dat de Chicago Merc (CME) binnen enkele weken de bitcoin-futures zal gaan lanceren. Het nieuws werd met voorzichtig optimisme ontvangen onder de bitcoin holders, maar blijkbaar is toch niet iedereen zo enthousiast in de traditionele branche over deze financiële futures.

In een open brief naar de CFTC (Commodity Futures Trading Commission), waarschuwde voorzitter J. Christopher Giancarlo voor niets minder dan dat het lot van de kapitaalmarkten op het spel zou worden gezet. De heer Peterffy chairman en CEO van Interactive Brokers Group zei het volgende in de brief, die hij ook publiceerde op Twitter:
Cryptocurrencies hebben geen volwassen, gereguleerde en geteste onderliggende markt, “vervolgd Mr. Peterffy. “De producten en markten bestaan ​​minder dan 10 jaar en hebben weinig tot geen relatie met enige economische realiteit in deze wereld.”

Twitter

 

 

 

Cryptos niet volwassen genoeg

Waar de CEO van Interactive Brokers een heel sterk punt heeft, is dat op het moment dat er futures komen op bitcoin dat hij eigenlijk onmogelijk de aan te houden margin kan berekenen. Voor iemand die de future koopt is de margin 100%, maar hoe zit dat voor iemand die de future verkoopt en dus short zit? Daarnaast is er op de future markt een limit up/limit down systeem en als de koers van een onderliggende waarde te hard stijgt of daalt dan wordt de futurehandel stilgelegd.
Hoe ga jij je shorts coveren als de markt op slot zit? Niet te doen dus! Dit kan er voor zorgen dat bedrijven en handelaren failliet gaan en dat kan weer wél van impact zijn op de reële economie.

 

(foto:I nteractive Brokers (IB) chairman Thomas Peterffy) Peterffy’s kwam eerder in het nieuws, in 2012 overwoog hij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te gaan en besteedde hij miljoenen aan televisie reclames.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Life Of Crypto-

bron: bitcoin.com wikipedia.com wallstreetjournal.com