Visa Life Of Crypto
Debit cards

Het wereldbekende creditcard bedrijf VISA is zich langzamerhand aan het realiseren dat het op een goudmijn zit. Dit jaar zijn de fel begeerde cryptocurrency debit kaarten behoorlijk populair geworden. Zulke kaarten worden dan uitgegeven door bedrijven die Bitcoins en andere cryptocurrencies opslaan. Wanneer de klant dan iets gaat kopen met de kaart, verkoopt het bedrijf een bepaald aantal aandelen om zo de transacties te kunnen betalen. Toen een van de bedrijven had besloten om zulke kaarten uit te geven, kwamen ze voor een mooie verassing te staan. Er werden namelijk 17.000 aanvragen werden ontvangen en dit allemaal zonder enige promotie.

Terwijl het aantal investeringen in cryptocurrency flink is gestegen het afgelopen jaar, is het zo dat de meeste de digitale valuta nog niet goed gebruikt kan worden om aankopen te doen.

VISA heeft daarom besloten om een grote rol te willen gaan spelen in de digitale economie. Ze hebben besloten te starten in Singapore. Waarom? Dit land is namelijk een groot voorstander van de acceptie en adoptie van cryptocurrencies. Dit blijkt dus de meest logische stap voor VISA om daar de plannen voor te zetten.

Meer veiligheid

Wanneer een gerespecteerd bedrijf als VISA instemming geeft om hun kaarten door te voeren, brengt dit een gevoel van veiligheid en zekerheid met zich mee. Door straks je crypto’s te kunnen uitgeven met VISA, zullen consumenten het kunnen spenderen op wel 44 miljoen locaties wereldwijd.

Er is echter nog wel veel werk aan de winkel voordat de cryptocurrencies echt mainstream kunnen gaan worden. Maar het feit dat een payment provider zoals VISA bezig is met nieuwe technologie voor de digitale economie, is een goed voorteken voor de acceptatie van crypto’s op lange termijn.

Naast Visa zijn er blockchain gerelateerde organisaties die al debit kaarten voor cryptocurrencies uitgeven.

Tenx Pay, Wirex, Xapo en meer.

 

-Life of Crypto-

 

Bron: www.visa.nl www.coinbase.com www.mijndebitcard.nl www.unichange.me