Sunny Lu Vechain Life Of Crypto

Blauw licht, een onheilspellend sci-fi-achtige ietwat gedateerd klinkende dance muziek en een volle zaal. Kosten nog moeite lijken gespaard door VeChain. Dit moet het grote moment worden waar al maanden naar toe wordt geleefd. De rebranding van VeChain (VEN) naar VeChain Thor (VET).

 

Sunny Lu presenteert…

Een vervormde robot stem kondigt het begin aan. Sunny Lu, de veel geprezen CEO van het bedrijf begint met de introductie. Hij begint te vertellen wat er in de afgelopen paar maanden zoal is gebeurd. Begonnen met 10 mensen, nu meer dan 80 medewerkers in vier verschillende kantoren. 80.000 mensen in de Telegram groep, 40.000 mensen in de Reddit community, meer dan 70.000 Twitter volgers. Indrukwekkende cijfers voor een bedrijf dat zo kort bezig is.

Hierna geeft Sunny Lu kort aan waar VeChain Thor zich in wilt gaan onderscheiden. Kort gezegd, “use cases”. Oftewel bruikbare toepassingen van blockchain technologie en deze meerwaarde benutten. In het Engels: “Real applications, with real value”. Daarnaast geeft de niet onverdienstelijke spreker aan dat het bedrijf een balans wilt zoeken tussen decentraal en centraal. Hij gaat hier niet dieper op in, maar dit kan wijzen op “closed chains”. Wie de nodes gaan draaien en wie dergelijke beslissingen maakt, heeft weer te maken met de “governance”.

Dan komt het economische aspect ter sprake. Sunny Lu geeft aan dat elk blockchain bedrijf zijn economische waarde hangt aan de token. De waarde van de token wordt bepaald door vraag en aanbod. Een munt waar meerdere toepassingen voor zijn, heeft een hogere waarde. Dit is een paradox met wat men eigenlijk wilt bereiken. Namelijk, de munt moet een stimulans zijn om het ecosysteem van de blockchain te laten draaien. Echter als de waarde van de munt te hoog wordt, schiet het zijn doel voorbij. Want dan kunnen toepassingen te duur worden, om nog interessant te zijn.

 

De kern

Hier gaat uiteindelijk de presentatie om, VeChain heeft hier een oplossing voor het eerder beschreven waarde probleem gevonden. Het “Twin Token systeem”. De VeChain Token (VET) en VeThor (VTHO). Met VET in je wallet of op de exchange kan men VTHO genereren. Met VTHO kan men transacties doen binnen de blockchain van Vechain en de Dapps.

Het moet gezegd worden, ze zijn niet de eerste die met deze oplossing komen. Zo heeft NEO zijn GAS token bijvoorbeeld. Als men de CEO van NEO hoort spreken, gaat het altijd over “compliance and regulations”. Ook hier komen beide projecten met elkaar overeen, aangezien Sunny Liu in zijn presentatie nu het blokje “regulering” aansnijdt. Hij geeft aan dat dit zeer belangrijk is voor VeChain en dat zij er alles aan doen om rekening te houden met de regelgeving. Partners als PWC en DNV GL zijn natuurlijk uitermate geschikt voor om VeChain hier in te adviseren en te begeleiden.

 

De techniek

Aangezien VeChain niet zijn codes vrij geeft, was hier nogal wat speculatie over. De CEO complimenteert zijn developers team en geeft aan dat zij een staaltje “badass coding” hebben laten zien. Er volgt een korte uitleg hoe de technische teams zijn opgebouwd en de bevestiging dat alles op schema ligt. Dit is iets waar veel andere blockchain gerelateerde bedrijven moeite mee hebben en mag niet onderschat worden. Wat Vechain zegt dat het gaat doen, doet het ook. Dit is een fundament voor vertrouwen.

Waar VeChain het meest om wordt geroemd zijn de partnerschappen. Om nog maar is te bevestigen dat deze zeer hecht zijn, zitten PWC, DNV GL en Bitocean vooraan in de zaal. Daarna volgt de eerste aankondiging van de dag. Bitocean zal zijn eigen token lanceren op de VeChain blockchain. Zeer interessant en is zeker iets waar wij nog meer van zullen gaan horen. Vervolgens wordt het project “Carbon bank” kort aangestipt. Iets waar wij in de toekomst ook meer van zullen horen. Op dit moment is het nog niet geheel duidelijk wat het precies inhoud. Maar de naam onthult al iets.

 

De samenwerkingen

Iets waar veel mensen op zaten te wachten waren nieuwe partnerships. De eerste die werd bekend gemaakt is degene met de Universiteit van Oxford. Beroemd om zijn ongeëvenaarde wiskunde faculteit. Een essentieel onderdeel van de blockchain technologie. Zij gaan de R&D afdeling van VeChain ondersteunen.

DNV GL was de volgende om kort uit te leggen waarom blockchain belangrijk is voor hen. Waarom de samenwerking met VeChain er is en wat de plannen zijn voor de toekomst. Wat volgens DNG GL VeChain onderscheidt, is dat bij hen de klant voorop staat.

Hierna komt er een ietwat ongemakkelijk moment, waar er met de hamer van Thor een gezamelijk klap op de rebranding wordt gegeven. Als uitsmijter wordt er nog de samenwerking met de Duitse gigant BMW bevestigd. Een gerucht wat al enige tijd de ronde deed, maar nu eindelijk naar buiten kwam.

 

Vechain BMW Life Of Crypto
bron: https://usethebitcoin.com/need-know-vechain-thor/

 

Conclusie

Al met al was een vlotte presentatie met een goed tempo. Marketingactiviteiten kan men echt wel overlaten aan het team van VeChain. Er was wel een flinke dip in de prijs. De Satoshi waarde is op het moment van schrijven van rond de 0,00060 naar 0.00052 gegaan. Inmiddels lijkt deze alweer te bouncen. “Buy the rumour, sell the news” was zeker van toepassing.

 

Het volledige event is terug te zien via deze link.

 

-Life Of Crypto-