Eco Life Of Crypto

In een tijdperk met meer dan duizend cryptocurrencies met ieder zo zijn eigen oplossingen, start de mede oprichter van Uber Garrett Camp zijn eigen cryptocurrency.

De digitale valuta van Camp heet ECO en het zal gebruikt worden voor dagelijkse betalingen, aldus Camp. Er komt geen ICO, de tokens worden gratis uitgegeven aan personen die zich op tijd inschrijven voor dit project. Er zullen in totaal 1 triljoen tokens beschikbaar worden, waarvan 50% aan de eerste miljard inschrijvingen wordt gegeven. De overige tokens worden verdeeld over partners. 20% voor de Universiteiten die een node draaien. 10% voor adviseurs. 10% aan strategische partners en 10% voor de Eco Foundation, dat verantwoordelijk is voor het netwerk en de ontwikkelingen hiervan.

Meerwaarde

ECO wilt een aantal veel voorkomende problemen oplossen, aldus de whitepaper van Garrett Camp.

1) Er komen alleen gevirifieerde nodes op het netwerk. Hiermee kunnen er geen anonieme nodes het netwerk ondersteunen, zoals bij Bitcoin of Ethereum. Waarmee ECO niet volledig decentraal zal zijn. Dit elimineert fraudeleuze praktijken, volgens Camp.

2) ECO heeft een absurd hoge oplage van tokens en makkelijke web -en mobiele applicaties. Hiermee wilt het project meer gebruiksvriendelijk zijn. De hoge oplage gecombineerd met een lage prijs, zorgt ervoor dat de drempel laag is om er transacties en betalingen mee te doen.

3) Het wilt energie zuinig en duurzaam zijn. Het zal geen zware energie slurpende miners nodig hebben om het netwerk draaiende te houden, zoals sommige cryptocurrencies.

Garrett Camp Life Of Crypto
Garrett Camp mede oprichter van Uber lanceert ECO

Garrett Camp brengt de bovenstaande oplossingen alsof het de nieuwe heilige graal heeft ontdekt. Echter er zijn tientallen, zo niet, honderden projecten in het cryptolandschap die nagenoeg dezelfde oplossingen bieden.

ECO heeft de achterban in ieder geval mee en heeft wellicht een kans om te kunnen concurreren met bestaande projecten zoals, Ethereum, NEO, Ripple, Stratis, Bitcoin. Maar het moet zich eerst maar bewijzen om niet als “shitcoin” bestempeld te worden. Camp wilt het testnet eind 2018 draaiende hebben. Personen die vertrouwen hebben in dit project kunnen zich nu registreren om kans te maken op ECO tokens.

 

-Life Of Crypto-

Bron: Techcrunch