The Key Life Of Crypto

THEKEY is een project dat een identiteitsverificatie oplossing voor de digitale wereld wilt ontwikkelen. Door middel van BDMI (Blockchain based Dynamic Multi-Dimension Identification) identiteitsverificatie software die gebruikt maakt van de NEO blockchain technologie, wilt THEKEY er voor zorgen dat iedereen zijn identiteit met de digitale wereld kan koppelen.

 

Als je er eens bij stil staat hoe vaak je moet bewijzen dat jij bent, wie je zegt dat je bent. Bijvoorbeeld bij het openen van een bankrekening, met het vliegtuig op reis gaan, ziekenhuis bezoek, winkelen met een creditcard en online betalingen. Maar ook bij het openen van de deur met jouw sleutel of je eigen auto starten, is het fijn dat alleen jij dat kan doen. Al deze handelingen hebben “Identity Verification” (IDV) nodig.

We brengen steeds meer onze tijd in de digitale wereld door en doen steeds meer online. Maar de online wereld blijft nog redelijk anoniem. Kwaadwillende figuren maken hier nog altijd gebruik van. Denk bijvoorbeeld aan gestolen credit card gegevens. De gestolen gegevens kunnen nu makkelijk anoniem worden gebruikt op het internet.

In dit voorbeeld zou “Identity Verification” (IDV) handig zijn. De IDV van THEKEY maakt gebruik van vingerafdruk -en gezichtsherkenningstechnologie. Net als IDV in het normale leven, is IDV in de online wereld niet slechts onderdeel van de digitale privacy bescherming, maar ook van de financiële, sociale, politieke veiligheid discussie.

 

Waarom THEKEY?
  • Sinds de oprichting in 2014 $25 miljoen dollar opgehaald om de eerste generatie IDV te onwikkelen.
  • Digitale Identiteitsverificatie
  • Geautoriseerd toegang tot identiteitsgegevens van de Chinese lokale overheden.
  • Test in twee pilot Chinese steden Kaifeng en Jiaxing. 41 andere steden worden besproken met de Chinese overheid.
  • 23 copyrights en 15 geregistreerde patenten
  • Zakelijke samenwerking met Ant Financial, China Minsheng Bank, China Unicom, China Re en Ping An.

 

Ondank dat THEKEY al goede stappen heeft gemaakt in het proces van IDV, blijft de huidige toepassing voornamelijk centraal geregeld en zijn de grootste uitdagingen privacy en veiligheid. Dankzij blockchain kunnen deze hordes worden overwonnen. Data kan namelijk veilig decentraal encrypted worden opgeslagen. Dankzij NEO smart contracts heeft iedereen toegang tot de door jouw vrijgegeven persoonlijke informatie, zonder dat de privacy van een persoon in gevaar komt.

De blockchain zal ook een ecosysteem faciliteren door middel van THEKEY (TKY) cryptocurrency, zodat iedereen ook financiële motivatie heeft om hier aan deel te nemen. THEKEY wilt door gebruik te maken van blockchain er voor zorgen dat je nooit meer een paspoort, ID kaart, bankpas, sleutel of mobiele telefoon nodig hebt voor betalingen. Stel je eens voor dat je op vakantie in het buitenland bent en naar het ziekenhuis moet, maar dat dit alleen met identificatie kan. Echter je hebt geen paspoort bij je, THEKEY biedt hier een oplossing voor door gebruik te maken van vingerafdruk of gezichtsherkenning.

 

Adoptie mogelijkheden

THEKEY geeft zelf drie voorbeelden die direct betrekking hebben op dit project.

Stel je eens voor, de deur openen met vingerafdruk of gezichtsherkenning? De deur scant dan jouw gegevens en bevestigd jouw identiteit. Door het te vergelijken met het laatste gedrag van vorige gebruikers en weegt af of het klopt dat je aanwezig bent op deze specifieke plek.

Langs de douane gaan met een vingerafdruk, waarbij de instantie direct de benodigde informatie kan inzien. Dit zou de lange wachtrijen kunnen voorkomen op Schiphol.

THEKEY is al bezig met een intelligent apparaat dat gedetailleerde data van jouw lichaam kan meten en opslaat. Daarnaast kan dit apparaat het ook aangeven als er afwijkingen ten opzichte van de standaard waardes ontstaan. Oftewel het kan je een signaal geven wanneer je dreigt ziek te worden. Het kan je tevens vertellen wat je kan doen, de beste en goedkoopste medicijnen aanbieden of direct een afspraak maken met de dokter. De financiële afhandelingen worden ook nog eens direct uitgevoerd.

In het geval van een levens of zorgverzekering, kan je zelf kiezen welke organisatie het beste bij je past. Je kan zelf bepalen welke (gezondheid)informatie je met hen wilt delen, zodat zij op basis daar van een goed passend aanbod kunnen doen door middel van smart contracts. Je verkoopt eigenlijk jouw gegevens en ontvangt daar dan weer korting op de premie voor.

Dit zijn slecht enkele voorbeelden van user cases waar THEKEY mee bezig is. De mogelijkheden zijn in theorie eindeloos. We kunnen ons bijvoorbeeld ook voorstellen dat straks een alledaagse transactie ook met biometrische data, zoals vingerafdruk of gezichtsherkenning kan worden voldaan.

 

Kritische kanttekening

Tot nu toe richt THEKEY zich nog op de zorgsector.

De ICO van dit project biedt vroege investeerders een flinke bonus. Vroege investeerders met 30 BTC, krijgen 50% “korting” ten opzichte van de normale prijs. 1 TKY = 0.00000100 BTC. De totale supply is 10 miljard tokens (TKY).  De oplettende lezer had gezien dat er samenwerkingen zijn met Chinese lokale overheden. Je denkt waarschijnlijk “hoe is dit mogelijk? China heeft alle ICO’s aan banden gelegd”. Echter dit is een blockchain project en de Chinese overheid moedigt blockchain projecten alleen maar aan. Daarnaast is dit project niet gevestigd in China.

 

Waar kan ik TKY kopen?

THEKEY (TKY) is nog niet te koop op een exchange, want het is nog in de ICO fase. Als je deel wilt nemen aan de ICO van THEKEY kan dat hier: link. De pre sale is al begonnen en de normale verkoop start uiterlijk 4 februari 2018.

 

Voor meer informatie:

THEKEY Telegram

THEKEY White paper

 

 

-Life Of Crypto-

 

 

Bron: www.thekey.vip, THEKEY_Whitepaper_171112,  neonewstoday.com/general/thekey-announce-strategic-co-operation-with-neo/