The Key Life Of Crypto

Op maandag 15 januari 2018 was het dan eindelijk zo ver, om 03.00 s’nachts Nederlandse tijd kon je namelijk deelnemen aan de ICO van TheKey. Met meer dan 30.000 personen op de whitelist en maar 10.000 NEO tokens om te kopen, beloofde dit een waar spektakel te worden.

 

Kansloos

En wat een spektakel werd het, maar dan niet in de goede zin van het woord! Uren voordat de ICO begon was de site al down. Vele mensen hadden geen toegang en bij het openen van de NEON wallet waren er ook gebruikers problemen. Dit beloofde niet veel goeds. Om klokslag 3 uur was dit probleem nog steeds niet verholpen.

 

Telegram

Op telegram was het een waar slagveld, met tienduizenden mensen die compleet door het lint gingen. Alsof dat nog niet genoeg was, waren er ook nog eens tientallen scammers aanwezig die zich voordeden als beheerders en hun eigen NEO wallet adres doorgaven waarop je jouw NEO kon sturen.

Na uren van onzekerheid kwam er dan eindelijk een bericht naar buiten vanuit TheKey. Hieronder vind je de afbeelding.

thekey life of crypto

Je zou denken dat het hiermee uiteindelijk opgelost zou zijn, maar de mailservers bleken ook al vrij snel overbelast. Toch zijn er personen doorheen geglipt die aan de voorwaarden van de ICO hebben voldaan en zodoende werd het rond 09.30 uur gesloten. Talloze personen bleven teleurgesteld achter, waaronder ook veel Nederlanders.

 

ICO prijs verhoogd

Waar veel investeerders ook niet over te spreken waren, was de plotselinge stijging van de ICO waarde. Voorheen was de waarde namelijk als volgt opgesteld:

1BTC: 1.000.000 TKY

Dit werd verlaagd naar:

1BTC: 400.000 TKY

thekey life of crypto

Deze beslissing werd genomen door het feit dat de waarde van NEO in 1 maand explosief was gestegen. Voor de ICO deelnemers was dit een teleurstelling, maar voor veel pre-sale investeerders was dit een mooie tegemoetkoming. TheKey kon in dit opzicht niet iedereen 100% tevreden houden.

 

Wat is er fout gegaan?
  1. Het aantal personen wat op de whitelist stond om deel te nemen was veel te hoog voor het beschikbare aantal tokens.
  2. Het feit dat de website constant “down” was, dit had het vooraf beter geregeld moeten worden.
  3. De telegram reacties hadden uitgezet moeten worden, waardoor scammers niet de mogelijkheid hadden om “pishing” content te plaatsen.

 

Conclusie

 

Voor een project waar iedereen zo naar uitkeek, en wat misschien wel het meest gehyped is de laatste weken, is deze ICO één grote flop gebleken. Wat betreft de “conversion rate”, hebben ze moeten kiezen tussen twee kwaden en hierin een gulden middenweg gevonden.

 

-Life Of Crypto-