Telegram Life Of Crypto

Het lijkt erop dat Telegram in één klap alle ICO’s achter zich laat. Op 13-02-2018 heeft eigenaar Pavel Valerievich Durov namelijk een document ingeleverd bij de SEC (Securities and Exchange Commission). Hierin wordt aangegeven dat er $850.000.000 is opgehaald in de voorverkoop. Het betreft een “SEC-formulier D“.

Telegram

Telegram (chatapp) is in 2013 opgericht door de broers Nikolaj en Pavel Doerov. Deze broers zijn ook verantwoordelijk voor de website VKontakte wat wordt gezien als de Russische Facebook. Onder de vele crypto beleggers is telegram een begrip. Wereldwijd maken bedrijven/personen gebruik van deze app. Om op de hoogte te blijven van alle ins and outs kun je eigenlijk niet om telegram heen. Hierdoor heeft het bedrijf ook een unieke positie in de crypto wereld en dit heeft de belangstelling gewekt bij grote investeerders.

Het bedrijf heeft geld opgehaald voor de ontwikkeling van de TON blockchain. Daarnaast zal een deel worden gebruikt voor het onderhouden en ontwikkelen van de Telegram Messenger en andere doeleinden. Het huidige bedrag is ingezameld bij venture capital bedrijven en grote spelers in de investering gemeenschap. Wat de korting is, die ze hebben gekregen is nog niet bekend.

Door de grote interesse is de voorverkoop verhoogd van $600 miljoen, naar $850 miljoen. De ICO staat gepland voor de maand maart en ook daar wilt telegram weer $600 miljoen ophalen. De vraag is nog maar of het bij dit bedrag blijft, aangezien het bedrijf Bloomberg heeft voorgesteld om de ICO te verhogen naar 1,15 miljard. Hierdoor zou het totaal kunnen oplopen tot 2 miljard!.

 

Op de afbeelding hieronder is goed te zien dat Telegram alleen al met de voorverkoop alle ICO’s ver achter zich laat.

Telegram Life Of Crypto

TON blockchain

 

TON staat voor Telegram Open Network. Het bedrijf wilt echt een eigen blockchain/platform bouwen en niet gebruik maken van bijvoorbeeld Ethereum of NEO. Waar we het nu vooral kennen als berichten app, wilt het zich gaan focussen op het ontwikkelen van een decentraal internet waar uiteindelijk Dapps op gebouwd kunnen worden en gebruik kan worden gemaakt van “slimme” contracten.

Het bedrijf focust zich op 4 punten.

  • Gedistribueerde bestandsopslag vergelijkbaar met services zoals Dropcoin en ICO-bedrijf Filecoin
  • Een proxyservice voor het maken van gedecentraliseerde VPN-services en TOR-achtige beveiligde browseromgevingen op basis van de blockchain
  • Diensten voor gedecentraliseerde apps, slimme contracten en gedecentraliseerde surfervaring op het web
  • Betalingen voor microbetalingen en peer-to-peer transacties

Op welke datum de ICO gehouden zal worden is nog niet bekend, maar de kans is groot dat je er bovenop moet zitten, voordat je te laat bent.

 

-Life Of Crypto-

 

Bron: Techcrunch.com