Spacechain Life Of Crypto

De 25 jaar oude Zheng Zuo heeft een grote droom. Samen met Qtum wil de CEO van Spacechain zijn eigen satelliet de ruimte insturen. Dat klinkt vergezocht en de reacties toen het nieuws in september uitkwam, waren over het algemeen sceptisch. Toch is het niet onmogelijk, er zijn meerdere multinationals die eigen satellieten hebben. Echter is Spacechain nog geen multinational. Sinds enige tijd is er echter de mogelijkheid om kleinere, lager vliegende satellieten te kopen. Onder andere Elon Musk maakt hier gebruik van met zijn SpaceX programma.

 

Voordelen

De reden dat Spacechain dit nodig vindt, is dat op dit moment al het interverkeer via grote partijen gaat. Amazon webservice, Google, Microsoft etc. Voor beginnende bedrijven zit er niks anders op dan de infrastructuur van deze giganten te gebruiken

Maar wat nou als deze bedrijven op een gegeven moment worden bedreigd door een compleet nieuwe techniek? Blockchain supply management, gedeelde computer snelheid, kortom allemaal zaken die deze bedrijven het liefst zelf beheren. Dan is het mogelijk dat concurrerende bedrijven bepaalde services gaan weigeren. Precies dit wil Spacechain en zijn investeerder Qtum voorkomen. Zo zal er met de satelliet een betrouwbare back up zijn voor de blockchain en zal Qtum een node gaan draaien vanuit de ruimte.

Spacechain wil een open-source systeem aanbieden waarop ontwikkelaars eigen applicaties kunnen bouwen. Bijvoorbeeld om zeecontainers te volgen of foto’s van de aarde te maken. Aan het einde van roadmap is het de bedoeling dat er 872 satellieten in de lucht zijn en dat er een “Deep Space exploration program” wordt opgezet.

Foto van Spacechain satelliet

 

 

Sneller dan je denkt

In februari staat de eerste lancering gepland. Vanaf dat moment zal de droom van Zheng Zou werkelijkheid worden. Met investeerders als Tim Draper achter zich, hoeft hij zich voorlopig over steun geen zorgen te maken.

-Life of Crytpo-

 

Bron:
https://www.techinasia.com/spacechain-blockstream-blockchain-to-satellite
http://www.spacex.com/
http://spacechain.com/