Ripple (XRP)

Ripple wilt een frictieloze transactie ervaring mogelijk maken. Het zorgt er voor dat iedere transactie tussen elk gewenst land, elke bank en elke valuta in vier seconden mogelijk is. Het is zowel een cryptocurrency (XRP) als een open payment network, waar de currency op wordt verzonden.

Het is ontwikkeld en wordt aangestuurd door het fin-tech bedrijf Ripple labs en wilt met hun disruptie technologie, de gesloten financiële instellingen zoals grootbanken of payment bedrijven open breken en allerlei overbodige kosten en vertragingen beperken. Met kantoren in San Francisco, New York, London, Sydney, India, Singapore en Luxembourg, heeft heeft dit FinTech bedrijf nu al meer dan 100 klanten over de hele wereld. Er zijn al verschillende banken die investeren, samenwerken of gebruik maken van het netwerk.

ripplelabslogo-e1417683756342

Waarom Ripple?

Het grote voordeel dat Ripple heeft, is dat hun bekendheid in de financiële sector toeneemt. Enkele grote banken omarmen Ripple en zien voordelen in hun blockchain technologie. De geruchten gaan zelfs dat het de Chinese markt betreedt. Voor investeerders is dit interessant omdat dit de brug kan zijn tussen blockchain en de banken. Het netwerk rekent transactiekosten van ~0,00001 XRP per transactie, dit is minder dan 0,001 cent.

Kritische kantekening

In totaal zijn er 100 miljard Ripple (XRP), waarvan 55 miljard in bezit zijn van Ripple Labs, meer worden er niet bijgemaakt en de transactiekosten worden direct vernietigd. Alle 100 miljard XRP waren “pre mined”, dit betekend dat de munten bij de start waren gecreëerd. Dit tegenstelling tot Bitcoin, waar door middel van Proof Of Work gedeeltelijk munten op de markt komen, tot het maximaal van 21 miljoen is bereikt. Dit zijn signalen voor sommige crypto investeerders om XRP niet in hun portfolio op te nemen.

Adoptie

 

Waar kan ik Ripple kopen?

Op bijna alle exchanges zoals hier vermeld of op de site van Ripple.
Om de cryptocurrency zelf te kunnen bewaren heb je wel een wallet nodig. Je kan de munten opslaan op een desktop wallet of op de Ledger Nano S hardware wallet.

Koers Ripple

 

– Life Of Crypto –