Request Network Life Of Crypto
Request Network

Iedere keer dat je online betaalt, een factuur of bon ontvangt gaat de transactie via een derde partij, bijvoorbeeld Paypal, Ideal of een accounting software. Request Network (REQ) wilt hier een oplossing voor zijn en wilt ervoor zorgen dat je direct een betalingsverzoek kan doen op de Ethereum blockchain. Hierdoor wordt het voor ieder individu en bedrijf, voordeliger en eenvoudiger om financiële transacties te verrichten.

De organisatie heeft tevens veel kennis in huis, het is namelijk gestart door de oprichters van het payment bedrijf Moneytis. Bij het bouwen van de prototype heeft het ook hulp gekregen van andere crypto projecten zoals, Civic, 0X, and Aragon. Door het moederbedrijf Moneytis, kan dit project enigszins vergeleken worden met OmiseGo van Omise. Het Netwerk bestaat uit drie lagen op Ethereum. De eerste laag voor cross valuta transacties, laag twee voor financiering met onderpand en de derde laag is voor betaling applicaties.

 

Drie lagen van Request Network (REQ)
Drie lagen van Request Network (REQ)

 

Voordelen van REQ
  • Het zal goedkoper zijn om transacties te verrichten
  • Meer beveiliging
  • Gebruikers gemak, omdat het zelfs via een app geregeld kan worden
  • Het kan met iedere valuta
  • Accounting in real time
  • Accountantscontrole door middel van smart contracts
  • Eén universeel betalingssysteem voor machines (IoT)

 

Adoptie mogelijkheden

De start up heeft een relatie met ING Group, de Nederlandse multinational en financiële institutie adviseert namelijk Request Network. ING groups had een omzet van 17.49 miljard EUR in 2016. Dit zorgt voor een mooie partnerschap en kennisbron voor Request Network en geeft dit bedrijf een goede basis voor ontwikkeling. Naast ING heeft het ook een andere essentiële partner, Y Combinator. Dit bedrijf heeft al vele start ups gefinancierd en is mede verantwoordelijk voor de groei van Reddit, Airbnb, Dropbox en vele andere. Dit maakt het dat Request Network in de financiële markt begint op te vallen.

 

Waar koop ik REQ?

Request Network is nu nog te koop op Binance. Door dat REQ gebouwd is op Ethereum, is de crypto een ERC-20 token. Je kan daarom REQ bewaren in iedere Ethereum wallet die ERC-20 tokens ondersteunt, bijvoorbeeld MyEtherWallet/MetaMask, hier te downloaden.

 

– Life Of Crypto – 

 

Bron: request.network