rabowallet life of crypto

Onlangs is de Rabobit website gelanceerd. Daar staat beschreven dat het een cryptocurrency wallet faciliteert onder de naam van Rabobank. De site beschrijft dat het mogelijk is om je crypto’s door de bank te laten beheren.

Rabobit is een idee van het innovatie programma “Moonshot” en flirt met cryptocurrency. Dit initiatief komt van Rabobank zelf en wilt hiermee het cryptolandschap “verkennen”. De wallet is nog niet gelanceerd en of het er uiteindelijk komt, is ook nog maar de vraag. De bank bracht naar buiten dat de Rabobit site als proef ballon is losgelaten, om na te gaan wat de reactie zal zijn.

Tegenstrijdigheden

De verkenningstocht laat heel wat wenkbrouwen fronsen. Want dit is niet in lijn met wat de “ethische commissie” van de bank zelf onlangs naar buiten heeft gebracht. In een statement was te lezen: “De Rabobank moet niet meewerken aan het faciliteren van Bitcoin-handel.” Zware woorden, maar de commissie gaat verder niet in op wat dit nu precies inhoud.

Wat de bank hiermee gaat doen is de vraag. Maar het blijft staat natuurlijk lijn recht tegen over de essentie van bitcoin staan. De white paper van Satoshi Nakamoto (“ontwerper” van bitcoin) beschrijft dat bitcoin er juist is zodat je geen centrale partij nodig hebt om je geld te beheren.

 

-Life Of Crypto-

Bron: Tweakers, Rabobank, Rabobit