Pump and Dump Life Of Crypto
Pump and Dump Life Of Crypto

John McAfee is bezig met een “Pump and Dump” ronde. “Pump and Dump”, is in korte tijd de prijs zo hoog mogelijk opdrijven (pump) om het vervolgens zo snel mogelijk te verkopen (dump). Iedere dag kondigt hij een cryptocurrency aan, waar hij veel “vertrouwen” in heeft.

Gisteren was Reddcoin aan de beurt. Hij noemt het zijn “coin of the day”. Zie de Tweet van John McAfee over Reddcoin (RDD).

 

Niet de eerste

24-12-2017, 14:56 uur poste John McAfee zijn munt van de dag, Reddcoin. Direct was er actie te zien op Bittrex, de exchange waar RDD te koop is. De de prijs schoot van 73 naar 196 Satoshi (100 miljoenste eenheid van een Bitcoin). Gevolgd door een dump terug naar 113. Dit is niet de eerste munt die zo wordt behandeld door John McAfee. Een dag eerder was Digibyte (DGB) aan de beurt, op Bittrex kon je getuigen zijn van de pump. Digibyte werd van 300 Satoshi naar 660 Satoshi gepumped en stond een dag later terug op 490 Satoshi.

McAfee pump and dump

McAfee pump and dump

Waarom John McAfee dit doet? Zal hij echt geloven in deze munten of zal er wat anders achter zitten? Het laat wel zien dat een enkele Tweet van John McAfee de prijs bijna 100% kan laten stijgen. De acties van John worden met argusogen bekeken door veel mensen. Waarschijnlijk is het zo dat John McAfee betaald krijgt voor zijn “pump and dump” acties. Bagholders¬†(kopers die een te hoge prijs hebben betaald) van Reddcoin en Digibyte, die sinds de zomer in de munten zitten, zijn vooral blij dat zij deze nu kunnen verkopen voor minder verlies.

 

Aad Derivaat

 

-Life Of Crypto-