Life of Crypto

Het Poolse nieuws platform Money.pl heeft naar buiten gebracht dat de Poolse centrale bank heeft toegegeven betaald te hebben voor een anti-cryptocurrency campagne op YouTube. Onder andere de Poolse YouTuber Marcin Dubiel werd hiervoor ingezet. Het kanaal van Marcin Dubiel heeft meer dan 900.000 volgers en de specifieke video is meer dan 500.000 keer bekeken. Volgens Money.pl heeft de centrale bank een bedrag van $ 27.000 “in het geheim” betaald voor de anti-cryptocurrency video.

In de video zie je dat Dubiel op een date de rekening niet kan betalen met crypto in het restaurant, waarna de dame Poolse złoty op tafel gooit en boos weg loopt. Op het laatst verliest Dubiel in één klap “al zijn geld”, omdat zijn crypto investering was “gecrashed”.

Bang voor cryptocurrency?

De hashtag #uważajnakryptowaluty is zichtbaar in de beschrijving van het fimpje. Dit verwijst naar de Poolse financiële toezichthouder en de Poolse centrale bank. De video eindigd met een lachende en geld tellende persoon die Dubiel er in heeft geluisd. De anti-crypto video is zo in elkaar gezet alsof het een slechte B-film is. De centrale bank gaf toe dit gefinancieerd te hebben, maar weerhield zich van verdere commentaar. Het impliceert duidelijk dat de Poolse financiële instituties niet lekker op hun pluche zitten.

De actie van de centrale Poolse machthebbers laat zien dat het niet de liberale kijk op cryptocurrency heeft, zoals bijvoorbeeld Amerikaanse financiële toezichthouders.

 

-Life Of Crypto-

 

Bron: Money.pl