Venuzuela Petro Life Of Crypto

Venezuela is het land waar de laatste tijd meer dan 1000% inflatie is ontstaan. Prijzen schieten door het dak en de eigen bevolking kan bijna nergens meer aan dagelijkse producten komen. Om dit tegen te gaan heeft de Venezuelaanse President Nicolas Maduro een nationale cryptocurrency gelanceerd, genaamd Petro.

Petro Life Of Crypto

Volgens de Venezuelaanse bestuurders is de Petro gekoppeld aan de nationale olie, goud, gas en diamanten reserves en kijkt men naar de mogelijkheden van investeerders uit het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Europa. De nationale “crypto” wordt gewaardeerd op $59,00.

Hyperinflatie

De nationale munteenheid van Venezuela, de Bolivar, heeft te maken met hyperinflatie en brengt het land naar de economische afgrond. De ineenstorting van de nationale munt heeft er voor gezorgd dat er een tekort is aan voedsel en andere producten. Naar waarschijnlijkheid zal de werkloosheid door de hyperinflatie oplopen tot 32% in 2022.

inflatie Venuzuela Life Of Crypto

Vandaag is de pre-sale van de ICO gestart. Deze is niet voor de burger of kleine investeerder toegankelijk. In de pre-sale kunnen bedrijven of grote investeerders mee doen, waarna de ICO open wordt gesteld aan iedereen.

Tegenstanders Petro

Er zijn voldoende sceptici over dit initiatief. Deze twijfelen of de Petro ook echt gaat bijdragen aan de situatie en wat de voordelen zijn voor de inwoners van Venezuela.

Het Zuid-Amerikaanse land heeft nog altijd te maken met internationale sancties. De Amerikaanse ministerie van financiën heeft dan ook gezegd dat meedoen aan de ICO een schending is van deze regels en raadt investeerders af hier in te beleggen.

Venezuelaanse wetgever Jorge Millan waarschuwt ook potentiële kopers voor Petro. Hij zegt met klem dat dit geen cryptocurrency is maar een product dat is gekoppeld aan de nationale olie en het gemaakt is voor corruptie.

“This is not a cryptocurrency, this is a forward sale of Venezuelan oil,” adding, “It is tailor-made for corruption.” Jorge Millan

De actie van Maduro laat zien dat het land dringend behoefte heeft om het huidige binnenlandse monetaire systeem te innoveren. Maar of dit de juiste manier is, moeten we afwachten. Zal Rusland volgen met zijn eigen “crypto roebel”?

-Life Of Crypto-

Bron: CNBC