btc china

De nieuw aangestelde eindverantwoordelijke van de People’s Bank of China is Yi Gang. Hij kondigde aan dat hij positief staat tegen over Bitcoin. Dit alles volgt na eerdere tegenstrijdige berichten over hoe de grootste bank van China zich opstelt tegenover cryptocurrency.

Yi Gang gaf eerder deze maand een statement af waarin hij zegt dat; “de gewone burger de vrijheid moet hebben om zelf te beslissen of hij/zij Bitcoins koopt”. Verder noemde hij Bitcoin “inspirerend”. “De valuta die iedereen vrijheid kan geven”, voegde hij zelfs hier aan toe. Maar hij bevestigde ook dat de Chinese bank de cryptocurrency nog niet als officieel betaalmiddel ziet.

Yi Gang Life Of Crypto
Yi Gang People’s Bank of China

 

Economische hervormingen

De reactie van de nieuwe bestuurder komt onverwachts, aangezien de Chinese bank onlangs nog kritisch was over de Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin “believer” Yi Gang is de vervanger van Zhou Xiaochuan. Met een progressieve houding, wilt hij aantonen dat China vooruitstrevende economische hervormingen wilt gaan door voeren. Hiermee wilt het zijn positie in de financiële wereld gaan versterken.

De uitspraken van Yi Gang zijn nog niet via officiële Chinese nieuwskanalen naar buiten gebracht. Daarom moeten we afwachten wat de daadwerkelijk positie van de Chinese Bank hier in gaat zijn en de daar op volgende wet -en regelgeving.

 

-Life Of Crypto-

Bron: http://finance.sina.com.cn/money/forex/bitcoin/2018-03-19/doc-ifyskeuc0647267.shtml