De voorzitter van People’s Bank Of China (PBOC) Zhou Xiaochuan is naar buiten gekomen met de mededeling dat de volksbank van China bezig is met het ontwikkelen van een eigen cryptomunt genaamd DCEP. DCEP staat voor “Digital Currency for Electronic Payment”. Het zal gebaseerd zijn op Distributed Architecture en DLT (Distributed Ledger Technology) met de nadruk op betalingsoplossingen. Het testen van de cryptomunt zal beginnen in 2019.

 

Zhou Xiaochuan

Onlangs kwam de voorzitter van PBOC al naar buiten met een enigszins positief bericht gericht op ICO’s.

  1. Bad ICOs and coins must be put on hold.
  2. Good ICOs and coins must be tested and validated for the technologies and market application.
  3. No immediate further sanctions will be made in the near future.

Furthermore, ICOs must not serve as a tool to get super rich overnight, PBOC recognizes some technologies in ICO may have positive influences on real market economy, and PBOC has an open arm for that.

Het mag wel duidelijk zijn dat China openstaat voor de ontwikkeling van blockchain technology en grote stappen maakt om de markt te reguleren. Echter is het niet de bedoeling dat ICO’s gebruikt worden om in één klap supperrijk te worden. ICO’s moeten getest/gevalideerd worden voor het beschikbaar komt op de markt om zodoende de burger te beschermen.

 

Ontwikkeling

Het uitbrengen van een eigen cryptomunt door een centrale bank was onvermijdelijk, echter zijn de meningen hierover verdeeld omdat het, het decentrale karakter aantast.

 

Adoptie

Het lijkt erop dat we weer een stap dichterbij wereldwijde adoptie zijn. Waar Life Of Crypto eerder al berichte over dat Minister Hoekstra cryptomunten wilt reguleren, gaat China nog een stap verder. En volgens een oud Nederlands gezegde “Als er één schaap over de dam is, volgen er meer”

 

-Life Of Crypto-

 

Bron: https://www.coindesk.com/china-central-bank-chief-distributed-ledger-state-currency/