Binance Life Of Crypto

De Japanse nieuwssite Nikkei kwam met het bericht dat, de Japan’s Financial Services Agency (JFSA) gezamelijk met de Japanse politie maatregelen neemt tegen Binance.

De cryptocurrency exchange heeft veel Japanse gebruikers. Nikkei schrijft dat de JFSA, de financiële waakhond, claimt dat Binance opereert zonder licentie. Het heeft geconcludeerd dat de gebruikers van de exchange risico’s lopen. Gebruikers zijn onderhevig aan onverziende omstandigheden zoals, diefstal en fraude, aldus Nikkei.

Sinds 2017 is Binance één van de grootste cryptocurrency handelsbeurzen ter wereld, met meer dan 120 cryptocurrencies en zes miljoen gerbuikers wereldwijd. Volgens de nieuwswebsite Nikkei ergert de JFSA zich aan Binance, omdat het ook geen identiteitsverificatie uitvoert bij Japanse beleggers. Ze claimen ook dat Binance geen effectieve maatregelen neemt tegen witwas praktijken, omdat er cryptocurrencies op staan die zich richten op anonimiteit. De JFSA wilt Binance expliciet gaan vermelden op hun eigen website met een gedetailleerde waarschuwing voor Japanse beleggers, volgens Nikkei.

 

Reactie van Binance

De handelsbeurs is allerminst gecharmeerd van de berichtgeving van de Japanse nieuwsbron. Zo noemt de CEO van Binance de berichtgeving “onverantwoordelijke journalistiek” en geeft aan dat de exchange korte lijnen heeft met de Japanse financiële toezichthouder. Binance is namelijk al in gesprek met de Japanse financiële waakhond en zegt dat ze nooit een signaal hier over hebben ontvangen van JFSA. Het is dan ook uiterst opmerkelijk als de JFSA dit eerst aan een nieuwssite zal communiceren alvorends ze dit aan Binance zelf doorgeven, aldus CEO Changpeng Zhao.

 

 

-Life Of Crypto-

Bron: Nikkei