NEX Life Of Crypto

2018 zal het jaar van de gedecentraliseerde exchange worden. In 2017 staat het woord “decentraal” centraal, echter maken de meeste mensen nog steeds gebruik van gecentraliseerde exchanges. Het grote gevaar van deze exchanges zijn de hackers die op de loer liggen. We kennen allemaal het verhaal van Mt. Gox in 2011 waar voor honderden miljoenen aan Bitcoin is gestolen. In 2016 was Bitfinex aan de beurt waar ook voor tientallen miljoenen is gestolen.

 

Decentrale exchange (DEX)

Op dit moment worden de centrale exchanges nog het meest gebruikt en hier zijn een paar redenen voor. Eén van de grootste is het gebruik van handige tools. Denk hierbij aan margin trading, lending, stop losses etc. Voor traders is dit een absolute must. Mede door deze nadelen is het aantal gebruikers van een decentrale exchange laag, waardoor er dus uiteindelijk ook een stuk minder te handelen valt.

 

Neon exchange

NEX is opgericht door vier leden van de CoZ (City Of Zion) raad: Canesin (oprichter van CoZ), Ethan (ontwikkelaar van de neon wallets), Luciano (maker van NeoScan) en Fabian (fabwa). Het doel van NEX is een gedecentraliseerde exchange ontwikkelen die alle toepassingen van een centrale exchange biedt. Dit systeem maakt gebruik van drie hoofdcomponenten:

 • Een off-chain trade matching-engine.
 • Een “smart contract” waarbij transacties worden uitgevoerd.
 • Een betalingsservice waarbij wereldwijde activa zoals NEO en GAS kunnen worden geconverteerd naar tokens die kunnen worden overgedragen. Dit gebeurd rechtreeks door smart contracts, waardoor ze compatibel zijn met de exchange. 

 

NEX token

De NEX token geeft bezitters recht op een deel van de fee’s van transactiekosten (dividend). Om hier aanspraak op te maken zul je jouw tokens moeten “staken”. Met “staken” wordt bedoeld dat je je tokens voor een bepaalde periode beschikbaar stelt aan het systeem, dit betekent dan ook dat je je tokens niet kunt verhandelen. Je kunt de tokens “staken” voor bepaalde periodes, hoe langer de periode hoe groter het percentage!. Wat het uiteindelijke percentage zal zijn wordt met de tijd bekend gemaakt.

 

Token verkoop (ICO)

NEX zal hun ICO houden in het eerste kwartaal van 2018. Er wordt een totaal van 50 miljoen tokens beschikbaar gesteld, waarvan 25 miljoen voor het publiek. Ze zullen meer details vrijgeven op het moment dat alles rond is met hun juridische adviseurs.

 

Voorlopige Roadmap
 • Q4 2017

  Slimme contractvoorbeelden

  Voor betaaldiensten en gedecentraliseerde uitwisseling, demo van winstdistributiemechanisme op TestNet

 • Q1 2018

  Token Sale en Open Source Platform lancering

  NEX token verkoop en release van open source platform voor tokenverkoop op NEO

 • Q2 2018

  Betaalservice lancering

  Op MainNet voor NEO en GAS. Ook matching engine-lancering op TestNet ondersteund door CLI

 • Q3 2018

  MVP-release verhandelen

  Trading-interface en matching engine-lancering op MainNet: begin met de handel in NEO, GAS en NEX. Ook een cross-chain demo op ETH en NEO TestNets

 • Q4 2018

  Cross-chain lancering en Margin Trading

  Cross-chain lancering om handel van ETH- en ETH-tokens te ondersteunen. Ook ondersteuning voor margin trading op MainNet

 • TBA

  Gedecentraliseerd bankieren

  Op smart contract gebaseerd beheer van activa met verbeterde beveiliging en nieuwe investeringsmogelijkheden

   

 Lees hier meer over NEX

-Life Of Crypto-

 

Bron: neonewstoday.com, neonexchange.org/pdfs/whitepaper_v1.pdf