NEO LifeOfCrypto
Waarom ik NEO bezit?

Neem de rode pil en ik zal je meenemen in de “rabbit hole” en laten zien waarom in mijn ogen NEO meer potentie heeft dan de meeste andere crypto’s die er nu zijn.

Disclaimer: Dit is geen belegging of investeringsadvies! Dit zijn slechts gedachtes en meningen van iemand die zich er in heeft verdiept.

 

Investeringsmogelijkheden

De prijs van de meeste cryptocurrencies zijn gebaseerd op speculatie en het is moeilijk in te schatten hoe de waarde kan groeien, maar NEO volgt een meer traditioneel economisch model.
Er is een maximaal aantal aan NEO in omloop, “NEO GAS” (kortweg GAS) dient als dividend en heeft een monetaire waarde. Door het aantal GAS dat je krijgt, kan je dus berekenen wat het dividend op jouw investering is. GAS wordt tevens gebruikt om een smart contract te implementeren op de blockchain.

 

Reguleringsproof

Van vele andere cryptocurrencies is de essentie, dat het een decentrale digitale munt is. Ik snap de onderliggende gedachte van blockchain en cryptocurrencies en deel een groot deel van de visie. Echter leven we in een wereld waar de touwtjes nog altijd in handen zijn van grote instituties en regeringen. Deze zullen niet zomaar toelaten dat een nieuw monetair systeem, zonder goedkeuring uitgerold gaat worden en zij zullen deze macht niet zomaar op gaan geven. Regulering van crypto’s zit er daarom aan te komen. De strategie is, om toenadering te zoeken i.p.v. (de Chinese) overheden te negeren, is in dit specifieke geval in mijn ogen een goede strategie die gaat leiden tot adoptie van het concept.

 

Technologie

De technologie (dBFT) van NEO is veel verder ontwikkeld dan dat van Ethereum of andere bestaande crypto’s. Snelheid van transacties en volume van transacties zullen één van de belangrijkste pijlers worden in de toekomst. We merken het nu nog niet, omdat er nu nog relatief weinig transacties plaats vinden t.o.v. valuta transacties. Maar nu de wereld zich steeds meer interesseert in crypto’s zullen de problemen met transacties een bottleneck kunnen worden, kijk bijvoorbeeld naar het schalingsprobleem van Ethereum onlangs. Daarmee onderscheidt men zich van andere crypto’s omdat de transacties nu al razendsnel kunnen worden uitgevoerd en heeft zich voorbereidt op “schalingsproblemen”, ze claimen zelfs al dat het probleemloos kan worden opgeschaald.

04_tech_a

Niet zomaar een smart contract

Het is meer dan alleen een smart contract, het is een “Smart Economy” en het komt er aan! Ik denk dat iedereen die dit leest, de meerwaarde en potentie van een smart contract nu wel door heft, maar smart contracts moeten nog wel worden geïntegreerd in de echte wereld. NEO wilt daar voor zorgen en met “smart contracts 2.0” een Smart Economy gaan bouwen. Het brengt smart contract naar de “next level”.

NEO is gebouwd zodat je met meerdere programmeertalen kunt bouwen op de blockchain. Dit verlaagt de drempel voor developers, omdat ze niet gebonden zijn aan een specifieke taal (zoals bij Ethereum) om dApps (decentrale apps) te ontwikkelen voor de NEO blockchain. Hierdoor is het toegankelijker en kan dit zorgen voor snellere adoptie.

 

NEO en bedrijven

Zodra China met het nieuws naar buiten komt dat crypto’s op enige wijze worden gereguleerd, heeft NEO voorsprong op alle andere crypto’s die niet bereidt waren mee te werken tijdens het Chinese reguleringsproces. Binnen -en buitenlandse bedrijven zullen in staat zijn om zaken te doen in China door gebruik van NEO. China is een grootmacht en zal naar waarschijnlijkheid deze macht alleen maar uitbouwen. Als buitenlands bedrijf, dat wilt starten op de Chinese markt, loop je vaak tegen een Chinese muur op. Er is maar één optie en dat is werken volgens de Chinese wet -en regelgeving. Dit is in veel gevallen niet te omzeilen. Deze bedrijven zullen gebruik gaan maken van NEO Smart Economy, omdat dit (één van) de blockchains wordt die gereguleerd zal zijn door de Chinese overheid.

neo

NEO the One!

Al met al zie ik NEO (en Onchain, zie hier onder) eigenlijk niet als het Ethereum van China, maar ik zie het meer als de toekomstige Microsoft of Google van China. Het is nog niet volledig opgepakt door de markt, omdat blockchain technologie ansicht nog in de kinderschoenen staat. Daarom is het voor bedrijven nog lastig om het te omarmen, omdat er nog geen benchmark voor bedrijven is.

Da Hongfei en Erik Zhang van blockchain R&D organisatie Onchain (mede ontwikkelaar van NEO) spelen daar in een belangrijke rol. Da Hongfei, Erik Zhang en OnChain zijn gevestigde namen in China en zijn al geruime tijd bezig om prominente Chinese bedrijven (o.a. Alibaba) te overtuigen van de kracht en voordelen van blockchain en NEO Smart Economy. Dankzij deze effort groeit de awareness voor blockchain en NEO.

Daarom ben ik overtuigt de kracht en ambitie van NEO, om het huidige economische paradigma te door breken. Ik ben blij dit te mogen aanschouwen en onderdeel te zijn van de verandering en de NEO community.

 

“I can only show you the door, you’re the one who has to walk through it” ―Morpheus, to Neo 

 

Aad Derivaat

 

Life Of Crypto –