NEO meet up Life Of Crypto

In de Rode Hoed op de Keizersgracht in hartje Amsterdam vond op 13-01-18 de NEO meet up plaats. Dit initiatief zou in eerste instantie ergens anders worden gehouden, dit omdat men ongeveer 50 man had verwacht. Uiteindelijk zijn er 1200 inschrijvingen geweest, waarvan uiteindelijk 400 mensen aanwezig mochten zijn, en hier was Life Of Crypto er één van. De prachtige oude zaal was goed gevuld en er hing een gemoedelijke, soms zelfs uitgelaten sfeer.

NEO Life of Crypto

Omdat wij zelf geen developers zijn en onze achterban dit over het algemeen ook niet is, hebben wij het begin van de meet up overgeslagen. Dean van Dugteren, één van de Nederlandse ontwikkelaars van City of Zion (CoZ) gaf daar in heldere bewoordingen uitleg. Onder ander over hoe men in Phyton smart contracts programmeert op de NEO blockchain. Verder wist hij nog te vertellen dat de CoZ en de NEO developers competitie nog steeds open zijn. Het prijzen geld bestaat uit meer dan $500.000,-. Zeker de moeite waard dus om je als developer aan te melden en mee te doen.

KPN is sponsor van het event en een vertegenwoordiger deed een kort woordje hier over. De telecom gigant wil duidelijk laten zien dat zij open staan voor innovatie. Ondanks dat kwam het nog steeds als een verassing dat zij een node gaan draaien van NEO! In een tweet bracht Dean dit naar buiten.

 

 

Toch blijft het blijkbaar af en toe nog een beetje eng voor mainstream spelers als KPN om zich geheel te commiteren. Douwe van der Ruit van KPN Blockchain Business Lead gaf namelijk aan geen investeerder te zijn in NEO. Aan het einde van het praatje kwam de woordvoerder, met de disclaimer “our partnership does not mean that KPN is endorsing crypto investments”, of woorden van soortgelijke strekking.

Hierna kwam Martin Lerider met een korte uitleg over wat NEO precies inhoud. De R&D manager die lange tijd heeft gewerkt in Nederland, vertelde wat de verschillen zijn met andere blockchain projecten. Zo benoemde hij het dBFT principe (Delegated Byzantine Fault Tolerance) en dat men maar één confirmatie nodig heeft. Meer over wat NEO precies inhoud is hier terug te lezen.

Hierna waren er een reeks van presentaties waarvan wij zullen proberen de interessantste informatie uit te halen.

Presentaties tijdens de meet up

Qlink gaf aan dat zij zich in eerste instantie gaan richten op het uitbreiden van het netwerk. Het bedrijf dat zich richt op het bedienen van telecom bedrijven, wil als eerste de slecht bereikbare gebieden voorzien van basis stations. Vanaf deze stations wil men zorgen dat er overal ter wereld bereik is. Daarnaast wil men binnen no time op de top 10 exchanges verhandelbaar zijn en werkt men samen met Onchain, het moederbedrijf achter NEO. Verder was het pikant dat zij aangaf de mogelijkheid te geven voor een decentrale VPN server. Iets wat in China natuurlijk erg van pas komt omdat daar een aantal westerse websites zijn geblokeerd door de grote “Chinese firewall”. Verder pronken zij met de support van één van de co-founders van Alibaba.

De Zeepin ICO zit eraan te komen en is iets waar veel mensen naar uit kijken. Het bedrijf wil het makkelijker maken voor creatieve mensen om een idee om te zetten in een product en dit op de markt te brengen. Zaken als startkapitaal, distributie, copyright etc. zullen via de blockchain beter op elkaar aansluiten. Er werden een aantal voorbeelden gegeven, zoals van koffiemokken die een ontwerper met hulp van Zeepin op de markt kon brengen. Verder werd er informatie uit de whitepaper verder toegelicht.

Na de pauze

Na een kort pauze was het de beurt aan Okwave om uit te leggen wat het Japanse bedrijf voor plannen had. Het moet gezegd worden, de beste man was in ieder geval de meest komische spreker van de avond. Zo kreeg hij de lachers op zijn hand met het uitspreken van zijn verbazing over de Amsterdamse rosse buurt. Daarnaast klonk zijn versie “help me, help you” met het zware Japanse accent ongeveer zoals “wewee, wewoo”. Wat ook flink op de lachspieren werkte.

Het is een mooi project wat Okwave wilt realiseren. Namelijk om gunsten die niet in cijfers te vangen zijn, zoals “een vriendelijk gebaar” toch te kwantificeren. Het is wellicht een tikkeltje ingewikkeld om het nu kort uit te leggen. Maar een simpel voorbeeld is, dat als je je portemonnee bent verloren en deze wordt terug gevonden. Dat dit beloond kan worden met de Okwave token. Microsoft is onder andere aandeelhouder in het bedrijf, dus er staat een stevige basis.

Daarna was het de beurt aan Deepbrain. De ICO is inmiddels afgelopen en de token is te verhandelen op Huobi en Kucoin. Daar moeten nog zo een 30 exchanges bij komen. Er werden niet veel nieuwe schokkende zaken benoemd. Maar feit blijft dat het een zeer interessant project is met een gigantisch potentieel. De A.I. markt is groeiende en Deepbrain kan daar een belangrijke speler worden.

Deeprbrain Life of Crypto

De QRC group houdt zich bezig met veiligheid. In de zin van dat zij willen zorgen dat de smart economy waar NEO naar streeft, op zijn minst even veilig is als de huidige. Met taloze hacks van exchanges en wallets als voorbeeld, is dit punt goed te verdedigen. Het Britse bedrijf zit regelmatig met NEO aan tafel om oplossingen te zoeken. Daarnaast hebben zij een Hackaton tour georganiseerd. Zo wordt men uitgedaagd om te zoeken naar zwakke plekken en daar oplossingen voor te vinden.

Redpulse was de eerste ICO op de NEO chain en je ziet dat het bedrijf al flinke stappen heeft gemaakt. Zo zijn zij uitgenodigd om te spreken in Hong Kong voor de grootste Aziatische financiele instellingen. Om hun product te presenteren, maar ook om uit te leggen hoe zij de toekomst zien. Het meest interessante was het bericht van de CEO dat RPX deze maand te verhandelen is op de Koreaanse beurs Coinrail.

Last but not least, NEX. Het door City of Zion developers gestarte initiatief voor een decentrale exchange, sluit ook aan bij het verhaal van QRC over veiligheid. Een decentrale exchange (Dex), in plaats van centraal aangestuurde exchange, is zeer lastig te hacken. Er zijn hoge verwachtingen van het sterrenteam achter deze ICO, maar zij leggen de lat zelf ook hoog. NEX moet een Dex worden met de gebruiksvriendelijkheid van een centale exchange. Zij krijgen daarbij advies van Da Hong Fei zelf en Erik Zhang. Hier werden ook geen zaken vermeld die niet in de whitepaper stonden. Wel werd er door Fabian Wahle aangegeven dat er dingen speelden die hij nog niet kon benoemen, maar wellicht wel einde van de maand in San Francisco tijdens de NEO Devcon.

 

Tot slot

Als laatste werd er in de wandelgangen nog gehoord dat de whitelist voor de ICO van AIX volgende week online gaat. Dit is onbevestigd, maar wel uit betrouwbare bron.

Alles bij elkaar was het een zeer interessante avond en hopen wij dat er nog vaak dergelijke evenementen met zulke zwaargewichten zullen volgen. Dat een Nederlands bedrijf als KPN zich van zijn meest innovatieve kant laat zien biedt hoop voor de adoptie in ons kikkerlandje. De uiteindelijke keuze van NEO om met KPN in Nederland een Node te laten draaien, sluit aan bij de wereldwijde en decentrale visie van NEO. Nederland is hier als internet hub dan ook een geschikte locatie voor. Als wij voor op willen blijven lopen, dan is dit een boot die wij niet mogen missen. Wij gaan onze uiterste best blijven doen als website om bij te dragen aan de bewustwording, maar het zal moeten komen van de mensen die aan de knoppen draaien om daadwerkelijk deze slag te maken. Wij kunnen er alleen over berichten. Maar dat doen wij dan ook graag.

 

-Life Of Crypto-