Litecoin-Bitcoin Segwit BL3P Life Of Crypto
Litecoin-Bitcoin Segwit BL3P

Gisteren heeft BL3P, de exchange van de Nederlandse Bitcoin broker Bitonic, officieel aangekondigd dat Litecoin (LTC) te verhandelen is op de Exchange. Het LTC/EUR paar is aan de markt toegevoegd en daarmee is het vanaf nu mogelijk om te handelen in Litecoin.

 

Litecoin 101

Litecoin is in november 2011 ontstaan. De oprichter is Charlie Lee, hij had de Bitcoin Core software geforkt om de cryptocurrency te creëren. LTC is daarmee een van de eerste alternatieve cryptocurrencies,”altcoins”.

LTC heeft door de jaren een goede actieve community met ontwikkelaars opgebouwd. Tevens heeft LTC innovaties die Bitcoin ook kan gebruiken. Kijk maar naar Segregated Witness (SegWit). Bitcoin had dit in juli geïmplementeerd, maar LTC was hier als eerste mee. Daarom konden toepassingen, bijvoorbeeld Lightning Network getest worden op hun netwerk.

 

Litecoin op BL3P

Door Segwit op zowel Litecoin als Bitcoin wordt het mogelijk om  “atomic cross-chain” transacties uit te voeren. Dit is voor BL3p de hoofdreden om ook LTC aan te bieden. Atomic cross-chain trading is een veelbelovende (toekomstige) toepassing voor blockchains en hier wilt de exchange graag mee gaan experimenteren.

 

 

-Life Of Crypto-
Bron: https://bl3p.eu/nl/news/31/Litecoin+is+nu+live+op+BL3P