Litecoin Life Of Crypto

Gisterenavond (17 november) is de “Lightning Atomic Swap” test tussen Litecoin (LTC) en Bitcoin (BTC) succesvol uitgevoerd. Dit is een grote stap in het adoptie proces van cryptocurrency, omdat de gebruiksvriendelijkheid hiermee wordt vergroot. Na de Litecoin – Decred swap is dit de tweede succesvolle swap in korte tijd.

 

Wat?

Als iemand bijvoorbeeld Litecoin wilt verhandelen voor Bitcoin gebeurt dat nu meestal via een exchange en vergt veel handelingen. Dit maakt het omslachtig voor veel mensen. Maar als je het zonder een exchange wilt doen is de enige manier, dat je de ander moet vertrouwen en dat diegene jou ook daadwerkelijk iets terug stuurt. Dit maakt het niet echt gebruiksvriendelijk.
Een voorbeeld, als CeesCoin Bitcoin voor Litecoin wilt ruilen met The CoinFather. Dan moet CeesCoin er op vertrouwen dat The CoinFather Litecoin terug stuurt. Dit soort complicaties maakt het voor cryptocurrencies lastig om door de massa gebruikt te worden.

 

Twitter: @Lightning

 

Atomic Swap dus!

Atomic Swap is hier de oplossing voor! Het zorgt er voor dat twee individuen verschillende cryptocurrencies met elkaar kunnen uit wisselen, zonder zich zorgen te hoeven maken dat een tegen transactie niet gebeurt. Personen of bedrijven hoeven niet te twijfelen aan of de andere te vertrouwen is.
Met Atomic Swap wordt de transactie namelijk alleen voltooid als de tegen transactie is uitgevoerd en dit zonder de tussenkomst van een centrale derde partij. Dit gebeurt door middel van een “cross chain swap” (een transactie tussen twee blockchains) op het “Lightning” netwerk“. Lightning is een open protocol dat is gebouwd boven op de blockchain en maakt gebruik van smart contracts, met als doel transacties te versnellen en kosten te verlagen.

Voor een technische uitleg van de “Lightning cross chain Atomic Swap” kan je hier verder lezen.

Het is nu wachten op de volgende succesvolle cross chain swap, de volgende stap in schaalbaarheid en adoptie van cryptocurrencies.

 

– Life Of Crypto –