Vandaag de dag zijn er oplichters actief om via Phishing methodes inloggegevens van nietsvermoedende burgers te ontfutselen. Hoe vaak hebben we wel niet verhalen gehoord over mensen die hun crypto’s naar een verkeerd adres hebben gestuurd, of een verkeerde wallet hebben gedownload. Hieronder zie je een afbeelding met een link naar de fake Bittrex.

Pas op! Fishing sites actief

Zoals je ziet zijn er drie links van Bittrex. De derde link is de echte website, de andere twee zijn phising websites. Het eerste wat opvalt aan de URL link is dat het Engels niet om over naar huis te schrijven is. Als je goed kijkt zie je bij de tweede link dat het puntje op de “i” geen puntje is. Kijk hier altijd goed naar! Vaak als je op deze links drukt komt je op een website terecht die er exact hetzelfde uit ziet als de originele Bittrex pagina. Vaak word er na het invullen van je inloggegevens gevraagd om je telefoonnummer in te vullen om zogenaamd je telefoonnummer te verifiëren, doe dit niet! Onze tip is dan ook om de URL van de exchange altijd te “bookmarken”, oftewel een bladwijzer er van te maken.

 

2FA

De reden dat ik dit artikel schrijf is omdat ik dit zelf ondervonden heb. Gelukkig maakte ik gebruik van een 2 factor authentication en heb ik naderhand gelijk mijn wachtwoorden veranderd. Eindstand: niks gestolen! Pas op voor dit soort Phising pogingen.

 

Greet Pump

– Life Of Crypto –