ICO
Bron: cryptolotteryweekly.com

ICO staat voor Initial Coin Offering, een primaire emissie of beursintroductie voor cryptocurrencies. Hiermee kunnen bedrijven beginnen om investeringen binnen te halen voor (nieuwe) blockchain gerelateerde projecten. Je kunt dit vergelijken met een crowdfund, echter krijgen de deelnemers tokens (cryptocurrency) voor hun investering. Er is altijd een bepaalde periode waarin je kunt deelnemen, alvorens het uitkomt op de exchange.

 

Waarom een ICO?

Dankzij dit kan een bedrijf in een relatief korte periode financieel kapitaal op halen, daarnaast is er op dit moment nagenoeg geen regelgeving waardoor het voor bijna iedereen met cryptocurrencies mogelijk is om hier aan mee te doen. Omdat er vaak geen minimum investeringsbedrag geldt, is het laagdrempelig om in te stappen.

 

Nadelen

Doordat er geen overheidsinstelling is die voorwaarde stelt aan een ICO, trekt het ook oplichters aan. Doe altijd goed onderzoek naar het team achter een bedrijf. voor je het weet heb je een slechte investering gedaan. China heeft als eerste een tijdelijke verbod uitgeroepen voor dit soort investeringen om de burgers te beschermen tegen mogelijke scams. Onder andere NEO werkt aan een “legal framework” waaraan dit soort bedrijven moeten voldoen. Deze is halverwege december 2018 uitgekomen.

 

Waarom zou ik meedoen?

De reden voor veel investeerders hieraan meedoen, zijn de lage instapkosten. Vaak zijn er verschillende instap rondes, waarbij de eerste ronde het goedkoopst is. Hoe lager de inleg hoe groter de winst. Hieraan meedoen betekent niet altijd gegarandeerd winst, de coin kan op de exchange ook lager openen dan de oorspronkelijke ICO-prijs.

 

Waar moet ik opletten?
  • Door wie is het ontwikkeld?
  • Management team
  • Is er een roadmap uitgestippeld?
  • Hoe goed is de White Paper uitgewerkt?
  • Is de organisatie transparant?
  • Hoe communiceert de organisatie met hun investeerders?

Zijn er op deze vragen geen of moeilijk antwoord te vinden? Wees dan voorzichtig met investeren in de ICO. Er zijn voorbeelden van prachtige projecten met grote winsten, maar ook het tegenovergestelde komt voor.

Onder de ICO categorie van Life Of Crypto vind je meer nieuws hier over.

 

-Life Of Crypto-