Ethereum vs EtherZero

Op 19 januari 2018, op block 4936270 zal er een hardfork (splitsing) plaats vinden op de Ethereum chain. De munt die voortkomt uit de fork zal EtherZero gaan heten (ETZ). Het aantal Ethereum dat in bepaalde wallets of exchanges staat, wordt dus 1:1 overgenomen. Voorbeelden van wallets die de token offline kunnen opslaan zijn Ledger en Trezor. Op welke exchanges de token verhandelbaar zal worden is nog niet bekend. Wel geven zij aan er meerdere te hebben benadered. Net als bij de Ethereum chain zal het mogelijk zijn om op DApps te bouwen.

Onderstaand filmpje stipt een aantal zaken aan, die EthereumZero bestaansrecht moeten gaan geven. Het heeft in ieder geval wel een epische tune als thema muziek.

 

 

“Build daily using DAPPs with EtheZero Platform. EtherZero has all the dream features needed by DAPP developers: 0 TX fee, instant payments and high scalability (up to thousands of TPS). Made by Dapp developers, for Dapp developers.” Aldus de developers.

 

Ethereum vs. EtherZero

De mogelijkheid om te minen, hogere rewards en het meest indrukwekkende, meer dan 10.000 transacties per seconden (TPS). Dit betekend dat de schaalbaarheid van Etherzero veel hoger is als Ethereum. De schaalbaarheid van (of beter het gebrek eraan) heeft al voor enige problemen gezorgd, met het als grootste voorbeeld het CryptoKitties debacle. Echter zit de Casper update van Ethereum er al enige tijd aan te komen, die zou het aantal transacties per seconde moeten verhogen.

Maar er worden door veel developers vraagtekens gezet bij de EtherZero. Zo gaan er geluiden dat het een scam is. Er zijn geen, tot nauwelijks developers en er is geen white paper gepresenteerd. De ETZ wallet vraagt tevens naar je private key van je ETH wallet, dat toch op zijn minst opmerkelijk is. Er zitten dus nog heel wat kritische kanttekeningen bij dit project en het moet zich maar bewijzen dat het echt iets kan bijdragen. Daarom zijn er velen die dit liever links laten liggen.

 

View post on imgur.com

-Life Of Crypto-

 

bron: https://etherzero.org/index.html