IOTA Life Of Crypto
IOTA Life Of Crypto

Ontwikkelaars ICTU en Xurux hebben voor de gemeente Haarlem een proof of concept ontwikkeld, waarin de technologie van IOTA wordt ingezet om waardepapieren digitaal te verifiëren op echtheid. De decentrale database gaat voor alle belanghebbende toegankelijk zijn. Dit zorgt er voor dat processen sneller verlopen. Inwoners hoeven bijvoorbeeld niet iedere keer naar het gemeente huis.

“Bij wijze van spreken kan het morgen in productie gaan. Het bevordert de technologie en de adoptie van blockchain in de publieke sector en brengt daarmee de Nederlandse samenleving vooruit.” kondigde Bas de Boer aan, innovatiemanager van de gemeente Haarlem en initiator van het project. Het biedt mogelijkheden voor een data marktplaats, kosteloze en razend snelle transacties en heeft minder stroom nodig dan andere blockchains. Of dit doorslaggevend was voor de keuze van de gemeente Haarlem om IOTA boven Ethereum of andere mogelijkheden, zoals NEO, te kiezen, werd niet bekend gemaakt.

IOTA Life Of Crypto

Open Source code voor iedereen

ICTU en Xurux en de gemeente Haarlem gaan dit blockchain project beschikbaar stellen voor andere gemeentelijke en landelijke overheden. Hier door kan de open source code vrij gebruikt worden door alle instanties die waardepapieren verstrekken. Dit zal in 2018 beschikbaar zijn voor de publieke sector.

Dit is weer een volgende stap in het adoptieproces. We zien steeds meer dat blockchain geïntegreerd wordt om processen sneller en makkelijker te maken.

 

 

-Life Of Crypto-

 

Bron: emerce.nl/wire/haarlem-bouwt-blockchainoplossing-verstrekken-waardepapieren