bitcoin futures Life Of Crypto

Er zijn spannende tijden aangebroken in het cryptolandschap. Binnen korte tijd krijgen de handelsplatformen CBOE en CME de kickstart voor de lancering op Bitcoin-futures (speculatieve opties)op handelsmarkten. Het is moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren als de short-selling whales op de markt gaan komen. Dit brengt namelijk grote risico’s met zich mee. Het lijkt erop dat sommige van ‘s werelds grootste banken niet zo graag aansprakelijk willen zijn voor het risico dat dit met zich meebrengt.

Na goedkeuring te hebben ontvangen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Zullen de twee handelsplatformen als eerste speculatieve opties aanbieden op de virtuele currency. Handelsplatfrom Nasdaq zal begin volgend jaar volgen.

 

De zorgen van grote banken

De marge op een future contract wordt beheerd door een clearing house, die in feite de tussenpersoon is tussen de twee partijen van een toekomstig contract. Als een van de partijen in gebreke blijft, fungeert het clearinghouse als vangnet.
De reden waarom sommige grote banken zich zorgen maken, is omdat ze deze clearinghouses gedeeltelijk financieren. Dat betekent dus dat ze een deel van het risico dragen dat gepaard gaat met futures-contracten. Wat hun dus geld gaat kosten als de Bitcoin zou dalen in waarde.

Wat overduidelijk is, is dat de grote jongens in de bank- en financiële sector zeer nauwlettend in de Bitcoin in de gaten houden. Sommige beleggers kunnen niet wachten totdat de futures op de markt komen. Aangezien de Bitcoin marketcap de grens overschreed van $200 miljard deze week. En gister een nieuw record vestigde van over de $15.000.

 

-Life Of Crypto-

 

bron: Nasdaq CFTC CBEO CME