G20 Life Of Crypto

De bear market van de afgelopen maanden heeft vele hodlers van crypto doen laten zweten. Het waren dan ook niet de beste tijden voor investeerders. Nieuwsberichten over hacks, mogelijke verboden en nieuwe wet -en regelgeving heeft de markt geen goed gedaan.

 

G20 top

Velen van ons waren gespannen voor de G20 top op 19 maart 2018 in Buenos Aires. De top van de 20 grootste economische landen zou wel eens de volgende klap kunnen zijn voor cryptocurrencies. Kenners waren bang dat er nieuwe regels zouden komen voor digitale valuta.

 

Geen nieuwe regelgeving

Gisteren kwam Reuters met het bericht naar buiten dat Mark Carney, voorzitter van de G20’s zijn “Financial Stability Board” en tevens bestuurder van de Engelse centrale bank, geen nieuwe wet -en regelgeving adviseert omtrent cryptocurrencies. Zo kan de technologische ontwikkeling niet worden geremd.

 

Geen invloed op de wereld ecomonie

Hij voegde hier aan toe dat cryptocurrencies slecht 1% van de totale wereld GDP omvatte op het hoogte punt afgelopen januari. Daarom heeft dit nog geen echte invloed op de wereld economie. Met de huidige financiële regels moet het voldoende zijn om de relatieve kleine markt in goede banen te leiden. Wel sloot hij af dat men de cryptomarkt nauwlettend blijft volgen en volgend jaar met een rapport zal komen, hoe hier mee om te gaan.

Een goede stap en dapper besluit, na alle negatieve berichtgeving van de afgelopen periode. De markt reageerde kort stondig met een waarde stijging op vele markten. Maar wat het uiteindelijke definitieve oordeel van de wereldleiders zal zijn, laat nog even opzich wachten. Dit wordt pas bekend als de G20 is afgelopen.

Bron: Reuters UK