Ethereum (ETH)

Ethereum is een gedecentraliseerd computernetwerk voor applicaties die precies zo geprogrammeerd zijn zonder kans op fraude, censuur of interferentie van een derde partij. Voor de duidelijkheid ETH is geen cryptocurreny maar een blockchain technologie, een verzameling van computerkracht wat een wereldwijde super computer maakt.

Waar ETH eigenlijk voor staat en doet is het vergemakkelijken van het uitwisselen en vastleggen van informatie in de blockchain door middel van smart contracts. Hierdoor kan je bijvoorbeeld berichten, betalingen en contracten decentraal regelen. ETH wordt ook wel gezien als een peer-to-peer netwerk van virtuele-machines, die je kunt gebruiken om Decentralized Apllications ook wel dAPPS genoemd te creëren.

 

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin heeft ETH eind 2013 aan de wereld gepresenteerd. Hij is hier de ontwikkelaar van. Hij beweerde dat Bitcoin een scriptaal nodig had voor applicatieontwikkeling. Er werd helaas geen akkoord bereikt met Bitcoin dus stelde hij voor om een nieuw platform te ontwikkelen genaamd Ethereum.


About the Ethereum Project, Buterin has said: “I am truly grateful to have the opportunity to work in such an interesting and interdisciplinary area of industry, where I have the chance to interact with cryptographers, mathematicians and economists prominent in their fields, to help build software and tools that already affect tens of thousands of people around the world, and to work on advanced problems in computer science, economics and philosophy every week.”

vitalik_buterin
Ether

Ether is de cryptocurrency van ETH, Ether is er tevens voor om het netwerk in stand te houden.

 

Waarom Ethereum

ETH is programmeerbaar. Het is mogelijk andere soorten transacties, naast Ether door de blockchain-technologie, te bekijken, programmeren en automatiseren. Op Ethereum kunnen decentrale applicaties gebouwd worden genaamd (dApps) deze applicaties maken gebruik van een smart contract.

 

Kritische kanttekening

In 2016 vond er een hard fork plaats, oftwel ETH werd gesplitst/gevorkt in twee blokketens, als gevolg van een bug in de DAO (Decentralized Autonomous Organization). Zo is Ethereum Classic ontstaan.
Tevens had het Ethereum netwerk onlangs last van schalingsproblemen en dit zorgde voor “opstoppingen” in het netwerk. De verwerking van transacties liep hierdoor vertraging op. Vitalik Buterin is samen met Joseph Poon bezig om op korte termijn “Plasma: Scalable Autonomous Smart Contracts” te implementeren op ETH. Dit zal zorgen dat Ethereum meer schaalbaar wordt.

 

Adoptie
  • dApps, Blockchain start-ups bouwen applicatie op het Ethereum netwerk.
  • Onder andere “Ethereum Alliance“, een conglomeraat van top multinationals hebben al verregaande interesse getoond in het toepassen van de Ethereum technologie.
  • Plasma

 

ETH kopen

Als je van plan bent om Ethers te kopen kan dat op de aangegeven punten of exchanges op Life Of Crypto. Je hebt wel een wallet nodig om de Ethers op te slaan. Deze wallet kan je aanmaken op My Ether Wallet of je download de multi currency wallet zoals Exodus, via onze wallet pagina.

Koers Ethereum 

 

– Life Of Crypto –