Ethereum Name Service
Ethereum Name Service

De potentie van blockchains en cryptocurrencies zijn eindeloos, maar zijn over het algemeen nu nog niet echt gebruiksvriendelijk. We kunnen er bijvoorbeeld nog niet op veel plekken er mee betalen. Neem nou je wallet adres, probeer jij maar uit te leggen aan de bakker dat jouw Ethereum wallet adres: 0xfbb1b7t etc.. is. Waarschijnlijk was hij al afgehaakt na 0x. Of je controleert tot vijf keer toe of het adres juist is wanneer je een transactie wilt doen.

Ethereum wilt meer user friendly zijn en heeft Ethereum Name Service (ENS) gelanceerd. ENS zorgt dat human-readable namen, zoals ‘jouwnaam.eth’, machine-readable worden. Zoals een machine dat nu bijvoorbeeld alleen een barcode kan lezen, zorgt ENS er voor dat wij nu een domein naam kunnen “claimen” voor je Ethereum adres door middel van een veiling systeem.

Nooit meer ETH sturen naar 0xfbb1b7t…, maar naar lifeofcrypto.eth, interactie met jouw favoriete smart contract @ ‘mycontract.eth, ga naar een swarm-hosted site @ swarmsite.eth. ENS is voor het Ethereum netwerk wat DNS voor het internet is, maar dan voor smart contracts. Een decentrale name service dat domeinen verschaft door met behulp van een veiling op de blockchain.

Hoe werkt het?

Nieuwe domeinnamen worden door middel van de “Vickery auction”in drie fases begeleidt.

  1. Iemand opent een veiling voor een naam en plaatst een bod. Vanaf dat moment hebben andere voor 3 dagen de tijd om ook een bod te doen. In deze fase kan niemand zien wie heeft geboden of hoeveel iemand heeft geboden.
  2. Na 3 dagen stopt de veiling, er begint een 2 daags “reveal” periode. Tijdens deze periode moet iedereen die een bot heeft gedaan, zijn bod revealen — zo niet verliest diegene zijn totale bod. Als je bod niet het hoogste bod was, krijg je een refund van het bedrag. minus 0.5% fee, dat wordt geburned.
  3. De winnaar is de persoon die het hoogste bod heeft laten zien “revealed”, maar hij betaald het tweena hoogste bod. Dit bedrag opgesloten/toegewijd aan contract voor de tijd dat de winnaar controle wilt over de domeinnaam. De winnaar moet alleen nog een “finalise” transactie doen om controle te krijgen over de domeinnaam in ENS. De winnaar krijgt het bedrag dat is toegewijd teruggestort zodra deze zeggenschap over de domeinnaam opgezegd.

Je kan hier bieden op domeinnamen

— Update: Sinds vandaag heeft district0x Name Bazaar gelanceerd, een Peer-to-Peer ENS markplaats een alternatief voor de huidige ENS veilingsite. —

 

 

– Life Of Crypto –

 

 

 

 

Bronnen:

View story at Medium.com

http://ens.domains/#section-start

http://swarm-gateways.net/bzz:/theswarm.eth/