Ethereum Metropolis Life Of Crypto
Ethereum Metropolis

Ethereum is onderhevig aan allerlei cruciale ontwikkelingen. Bij het ontwikkelen van de blockchain omgeving hebben de developers een stappenplan (Roadmap) uitgestippeld om te zorgen dat het een succes wordt. De ontwikkelaars willen “abstractie” realiseren in de toekomst. In een ideale gedecentraliseerde wereld zal iedereen dApps gebruiken, zonder het door te hebben dat ze op de Ethereum blockchain gebouwde dApps gebruiken. Ethereum wilt eigenlijk in de achtergrond verdwijnen.

De Metropolis update is een grote stap voorwaarts in het realiseren van dit doel. Dit is de derde van de vier fases dat Ethereum doorloopt in de ontwikkeling. Ethereum is echter constant in ontwikkeling en zal in de toekomst niet bij deze vier fases blijven.

De vier fases zijn als volgt

  • Frontier: Dit was het begin.
  • Homestead: Netwerk shift fase.
  • Metropolis: Huidige fase.
  • Serenity: De laatste fase, volledige Proof of Stake.

De Metropolis fase (update) heeft een aantal interessant updates en is in twee delen opgedeeld, Byzantium en Constantinople en worden door middel van een fork geïmplementeerd.

Byzantium

  • Zk-Snarks.
  • Flexibiliteit van smart contracts.
  • Account Abstractie.

Constantinople

  • Start Proof of Stake implementatie.

Ethereum

Byzantium

Hier wil ik ZK-SNarks, de belangrijkste toepassing, uit belichten. De Zk-Snarks implementatie zorgt er voor dat het iedere verplichting (stap) in het smart contract bevestigt, zonder te laten zien wat die verplichting nu precies is. Dit is in het kader van privacy en bedrijfsgevoelige informatie een belangrijk aspect. Het kan ook bijvoorbeeld een specifieke stap in een proces tonen, zonder het hele proces naar buiten te brengen.
Byzantium, was 16 oktober door middel van een hard fork succesvol uitgerold. Waarom kreeg je geen Extra crypto’s? Omdat dit een fork was waar van te voren unaniem over is ingestemd. De Bitcoin fork, is ontstaan omdat een deel van de miners niet eens waren over de gang van zaken. Vandaar dat daar een chain split is ontstaan en je dus cryptocurrencies krijgt. Hier is dat dus niet het geval.

 

Constantinople

Dit is het tweede deel van de Metropolis fase. Waar Ethereum gaat overstappen van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Hoe geweldig het cryptolandschap ook is. De donkere zijde van cyrptocurrencies is dat het veel stroom kost. Met Proof Of Work gaan miners op zoek naar een nieuw “block” om nieuwe munten te creëren en transacties te valideren door deze te minen. Dit kost erg veel computerkracht en dit kost weer veel stroom.

 

Casper

PoS is een andere manier om het netwerk in stand te houden. In plaats van afhankelijk van een groep miners te zijn. Zorgen zogenaamde stakers er voor dat de transacties worden gevalideerd. Stakers reserveren een x-aantal Ethers in de blockchain. Omdat je Ether beschikbaar stelt ontvang je Ethers als beloning, dit kan je zien als dividend. Omdat dit al met een laptop kan gebeuren, zijn er geen grote “mining farms” hier voor nodig. Het PoS concesus systeem verbruikt daar door vele malen minder stroom.

Als voorbeeld bitcoin miners over de hele wereld spenderen $50,000 per uur aan elektrisiteit. Dat is $1.2 miljoen per dag, $36 miljoen per maand en ~$450 miljoen per jaar! Laat dit kosten/baten plaatje van Bitcoin maar eens tot je door dringen.

De PoS overgang gaat gebeuren met de “Casper” update. Casper is de langvewachte update en weer een volgende stap in de schaalbaarheid van Ethereum op weg naar “Abstractie” en mainstream adoptie.

 

Toekomst

Hoogst waarschijnlijk wordt Casper en dus Constantinople het eerste kwartaal van 2018 uitgerold. Het zal beginnen met een hybride PoW en PoS systeem om vervolgens dit geleidelijk helemaal te implementeren. Om vervolgens de laatste fase “Serenity” in te gaan, volledige PoS.

Onlangs liet Vitalik Buterin vallen dat Ethereum binnen enkele jaren evenveel transacties als Visa aan gaat kunnen. Ethereum will scale to handle as many transactions as Visa“. Visa rond nu ongeveer 50,000 transacties per seconden af.

Metropolis brengt veel positieve veranderingen voor Ethereum en het is prachtig om te zien hoe dit zich ontwikkeld. De implementatie van zk-snarks is een “game changer”. Constantinople met Proof of Stake Casper update is iets waar heel de Ethereum community en de rest van Cryptoland naar uitkijkt. Het aankomende jaar kan revolutionair zijn voor Ethereum om hun droom van een gedecentraliseerde wereld te realiseren.

 

 

– Life Of Crypto –

 

 

Bron: https://blockgeeks.com/guides/ethereum-metropolis/