Welcome to the future Life Of Crypto

Waar we 2017 nog knallend het jaar uitgingen, is 2018 tot nu toe een zwaar jaar. Maak ik mij nu zorgen? Totaal niet! Crypto is here to stay.

2017

Tegen het einde van 2017 kunnen we toch wel concluderen dat er wereldwijd behoorlijke fomo was ontstaan. Het was het gesprek van de dag en bijna iedereen wilde er meer over weten. Ik ben een paar schrijnende gevallen tegen gekomen van mensen die geld van familie of vrienden hebben geleend en nu toch behoorlijk zuur achter de geraniums hangen. Het was ook geen uitzondering dat er een creditcard werd aangeschaft om zodoende even “snel” wat geld te verdienen met crypto. Dit is natuurlijk niet aan te raden, maar het schetst wel een beeld van hoe groot de hype op dat moment was.

Credit Card providers

Verschillende banken wereldwijd (Lloyds Banking Group,J.P. Morgan Chase) verbieden betalingen van crypto’s met een creditcard. In mijn ogen een logische keuze. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat burgers zichzelf in de schulden werken in de hoop dikke winsten te behalen. Op dit moment is de markt keihard naar beneden gegaan, maar de lening zal toch betaald moeten worden. In dit opzicht zal de burger beschermd moeten worden.

Hoe nu verder?

Op dit moment hoor ik veel mensen roepen “zie je nou wel het is een bubbel” en “ik had nooit in moeten stappen”. Maar als je bent ingestapt om even snel wat geld te verdienen, ben je in mijn ogen niet ingestapt om de goede reden. Is de potentie van blockchain door al het slechte nieuws minder geworden? Nee totaal niet, in tegendeel zelfs. Zal de ontwikkeling van bedrijven die blockchain willen gebruiken stoppen? Nee ook niet. Zijn er punten die verbeterd kunnen worden? Absoluut.

In het artikel wat eerder gepubliceerd is door Life Of Crypto, kun je een vleugje positiviteit waarnemen. Wereldwijd zijn overheden bezig met crypto en op zoek naar manieren om dit in goede banen te leiden. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan. Zal de markt nog een keer gigantisch crashen? Vast wel, maar over 5 tot 10 jaar zullen degene die geïnvesteerd hebben om de juiste redenen er de vruchten van plukken!

Greet Pump

-Life Of Crypto-

Foto: Return of Kings