CryptoKitties life of crypto

De afgelopen dagen duurden de Ether transacties langer dan normaal. Dit komt door het populaire blockchain spel CryptoKitties. Een soort van decentrale Tamagotchi. verzamel, ruil, koop en maak nieuwe unieke  CryptoKitties. Het doel is om steeds nieuwe soorten katten te creëren. Je kan jouw unieke kat dan weer verkopen of zelf houden omdat die zo leuk is. Maar zoals vele mensen kan je ook meerdere katten houden.

De  ontwerpers gebruiken blockchain technologie om de kracht van een decentrale database, dat peer-to-peer transacties mogelijk maakt, effectief in te zetten. Niemand kan jouw katten van je afpakken, je blijft altijd eigenaar van jouw verzameling. Het enige dat je nodig hebt is een MyEtherWallet (MEW) en de Metamask wallet plugin van Google Chrome.

CryptoKitties, lees meer op Life Of Cyrpto

 

Spelletje legt zwakte bloot.

Het eerste spel op Ethereum loopt als een raket. De gebruikers van CryptoKitties hebben al $3 miljoen uitgegeven aan de digitale katten. Gisteren waren er voor $1 miljoen aan transacties. Het spel neemt moment 11% van het netwerk in. Door de pieken was het netwerk volgelopen en levert dit vertraging op bij het verwerken van transacties.

Dit laat nog maar weer eens zien dat Ethereum snakt naar de schaalbaarheidsoplossingen. De update die gepland staat in het begin van 2018 zal dit moeten oplossen. Kan CryptoKitties, een blockchain game, de start zijn voor nieuwe adoptie mogelijkheden voor de massa?

 

-Life Of Cyrpto-

 

Bron: www.cryptokitties.com, www.bloomberg.com