Life of crypto

De laatste maanden hoor je steeds meer over Bitcoin, blockchain en cryptocurrencies.
Cryptocurrencies zijn digitale munten waar in je kan investeren. De investeringen zijn niet zonder risico, net als bij normaal beleggen. Echter de cryptocurrency markt is nog niet gereguleerd en vallen niet onder toezicht. De waarde van een currency wordt voornamelijk bepaald door vraag en aanbod en is speculatief.
crypto perspective
Op het moment van schrijven is de marktwaarde van de totale crypto markt $ 174 miljard. Dit lijkt veel, maar als je dit in perspectief zet met de totale aandelen handel van $ 66 triljoen is dit nog helemaal niets. De afgelopen jaren is de marketcap (totale marktwaarde) exponentieel gegroeid. De waarde van alle munten was is 2013 nog $1,8 miljard en in 2017 een top van $177 miljard.

explosion crypto

Maar waarom zou de cyrpto markt zo hard zijn gegroeid als het volgens banken en beleggingsexperts “onstabiel”, “onzeker” en “gevaarlijk” zou zijn.

In mijn persoonlijke opinie moet je de cryptomarkt niet zien als normale aandelen handel. Cryptocurrencies zijn namelijk niet als aandelen. Je koop dan wel een bepaalde munt dat je kan zien als een “aandeel”, maar het gaat om wat er uiteindelijk onderliggend gebeurt. Als we het voorbeeld Ethereum’s Ether (ETH) nemen. De 2e waardevolste cryptocurrency na Bitcoin. Dit is eigenlijk geen currency zoals bitcoin. Om nu niet heel technisch in detail te treden wil ik het luchtig houden: Het is de technologie waar in je investeert, te vergelijken met het internet. Wat dus anders is dan een normaal aandeel in een bedrijf. Meer info over de onderliggende technologie van Ethereum of andere cyrptocurrencies zijn te lezen op…..

 

Adoptie

Omdat de technologie, blockchain, nu nog in zijn begin van zijn kunnen staat willen de early adaptors hier vroeg bij zijn.  Het is dus veel meer dan alleen je geld beleggen. Het is, in mijn ogen, geloven in de toekomst.
Als jij een bepaalde munt hebt gekocht, geloof je in de waarde van de technologie. Geloof je dat dit in de toekomst groot kan worden en dat dit niet meer weg te denken is. Als je denkt dat blockchain niks gaat worden, moet je er geen geld in stoppen.

Als voorbeeld wil ik het internet noemen. George W. Bush sprak toen over “the internets” als of er meerdere internetten waren. In die fase begeeft de crypto markt zich nu. Kijk waar bijvoorbeeld Facebook nu staat. Groot geworden door het internet. Stel je hebt nu de kans om te investeren in de techniek waar Facebook zich op begeeft; internet. Zou je dat dan durven?s curve

De fase waar Cryptocurrencies zich nu in begeeft geeft jouw de mogelijkheid om vroeg er bij te zijn en je geeft je een kans om deel te zijn van de blockchain revolutie. Is dit geheel zonder risico? Absoluut niet! Maar we staan pas aan het begin van de adoptie, dus gaande weg zal dit groeien en geaccepteerd worden.
Waar wil jij staan in de adoptiecurve? Zou jij de kans pakken?

 

– Life Of Crypto –