China crypto ban life of crypto

UPDATE 8-2-2018:
De South China Morning Post heeft een bericht naar buiten gebracht dat de email van PBOC was gehacked. Het bericht dat op de site naar buiten was gebracht over het cryptocurrency handels verbod is Fake.
In dit bericht geeft SCMP aan dat de email van de bank was gehacked en het bericht dus niet van de bron komt.
Life Of Crypto wilt dus meegeven dat het onderstaande berichtgeving was overgenomen van het nep bericht op South China Morning Post, maar dit dus niet juist is.

Volgens de South China Morning Post gaat de Chinese overheid handel in cryptocurrencies verbieden. Het zal handel op binnen en buitenlandse cryptocurrency handelsbeurzen strenger aanpakken en volledig verbieden.

Vorig jaar had de overheid al een verbod aangekondigd op het direct handelen van crypto’s naar Yuan (CNY). Het gaat dus nu dit verbod aanscherpen door naast publieke ICO’s nu ook alle handelsactiviteiten in cryptocurrencies te verbieden. Het pretendeert hiermee de burger te beschermen.

De People Bank of China  (PBOC) verklaarde maandag middag dat het de regels zal gaan aanscherpen. Personen die cryptocurrency handelsactiviteiten promoten zullen worden veroordeeld. De Chinese bank vindt alle crypto gerelateerde activiteiten nog steeds te gevaarlijk voor de burgers. Twee weken geleden had de bank al financiële instellingen gesommeerd om cryptocurrency gerelateerde activiteiten niet meer te voorzien van nieuw geld. China subsidieert dan wel weer blockchain innovatie en geeft miljoenen uit aan subsidies om de ontwikkeling van blockchain technologie te bevorderen.

 

Cryptocurrency markt

Aangezien China het grootste deel van de cryptocurrency vertegenwoordigd zal dit de marketcap hoogstwaarschijnlijk negatief gaan beïnvloeden.
In een markt die al meer dan de helft van de waarde heeft verloren, is dit een volgende klap in het gezicht van cryptocurrencies.

Dit is wel weer positief voor landen zoals Japan, Singapore en Zuid-Korea. Het handelsvolume zal in die landen hoogstwaarschijnlijk gaan stijgen. Want handelaren moeten toch ergens naar toe, volgens Ace Yang, executive director van Cathay Capital, een private instelling in Beijing. Door middle van VPN technologie zullen nog steeds veel Chinese handelaren actief blijven om “the great firewall of China” te omzeilen.

 

-Life Of Crypto-

 

Bron: South China Morning Post