https://motherboard.vice.com/en_us/article/3kvdv9/samsung-upcycling-galaxy-s5-bitcoin-mining-rig?utm_source=mbtwitter
Foto: Kyle Wiens

Wat moet je met al jouw oude smartphones? De meeste komen in een oude la waar je nooit meer naar om kijkt. Samsung’s “upcycling” initiatief geeft je de mogelijkheid om jouw oude smartphone nieuwe software te geven en nieuw leven in te blazen.

1509057470508-lp7bmt-w
Foto: Kyle Wiens

 

Upcycling

Om de twee jaar een nieuw toestel kopen om vervolgens de oude te verwaarlozen is zonde. Vaak is het toestel nog te gebruiken voor een ander doel. Samsung is begonnen met het “Upcycling” initiatief dat oude smartphones de mogelijkheid geeft om omgetoverd te worden tot iets nieuws en bruikbaar.

Bijvoorbeeld een “Bitcoin mining rig“gemaakt van 40 oude Galaxy S5 toestellen dat runt op een nieuw operating system dat Samsung heeft ontwikkel voor dit upcycling initiatief.

Samsung presenteerde de rig en andere gave use-cases voor oude smartphones op hun SDC 2017 (developer’s conference) in San Francisco. De mensen van Samsung’s C-Lab (een engineering team gewijd aan creatieve projecten) presenteerde oude Galaxy phones en tablets die waren gestript van software en hergebruikt in verschillende objecten.

Samsung stond helaas niet open om vragen over de Bitcoin mining rig te beantwoorden, het enige dat werd vrijgegeven was dat “acht Galaxy S5 toestellen kunnenn minen met minder energieverbruik dan een standaard desktop computer.”
Meer weten over Upcycling? Lees hier

– Life Of Crypto –

 

 

Bronnen: https://motherboard.vice.com/
Foto’s: Kyle Wiens