Waar onze zeerover Aad Derivaat nog aan wal staat om ooit de 7 crypto zeeën te bedwingen, ben ik ondertussen aan lager wal geraakt. Waar ik op het juiste moment had moeten bijsturen, hield ik mijn kop in het zand en bleef ik dezelfde koers varen. Hierdoor was het niet meer mogelijk om de Bitcoin tsunami te ontwijken!

Na een woelige nacht met veel hersenspinsels ging mijn vertrouwde wekker om 3.30 uur. Waar het huilen me nader stond dan het lachen, opende ik mijn Blockfolio om mijn dag enigszins positief te beginnen. Het resultaat? Een scherm vol dikke rode kaarsen! Met maar 1 grote uitschieter, Bitcoin! Waar ik in mijn omgeving merk dat veel mensen pessimistisch zijn en niet weten wat ze moeten doen, zie ik wel degelijk kansen!

 

Hoe ga ik hiermee om?

Waar veel mensen toch nog proberen mee te surfen op de Bitcoin golf, kies ik voor een heel ander plan. Ik ben niet goed in surfen en als ik het probeer pak ik vaak dubbel verlies, daarom kies ik ervoor om te “middelen”. Dit is een strategie die ik toepas om mijn inkoopwaarde drastisch te verlagen. Als ik bijvoorbeeld een bepaalde Altcoin voor 100.000 Satoshi heb ingekocht en deze is nu 50.000 Satoshi waard, is mijn Altcoin 50 procent in waarde gedaald. In plaats van nu te verkopen en mijn verlies te nemen, koop ik juist weer extra in, om zodoende mijn gemiddelde inkoopwaarde naar bijvoorbeeld 75.000 Satoshi te verlagen. Uiteindelijk zal er weer een correctie van Bitcoin komen, de meeste Altcoins zullen dan stijgen. Dit is dan voor mij het moment om achter over te leunen en mijn investering te zien groeien.

Iedereen heeft hier natuurlijk zijn eigen gedachte over en gaat hier ook anders mee om. Maak altijd een beslissing waar je achter staat, en laat jezelf niet teveel beïnvloeden door anderen. Ik sluit af met een zin die zeer toepasselijk is voor de crypto wereld.

 

“Je maakt pas verlies, als je verkoopt met verlies”

 

Greet Pump

 

-Life Of Crypto-

 

Bron foto: nl.wikipedia.org en digitaltrends.com