Life of Crypto Bitcoin Lightning Network

Eerder deze week werd al bekend dat er op dit moment meer dan 1000 nodes draaien die het Lightning Network ondersteunen. Het protocol dat er voor gaat zorgen dat Bitcoin serieus kan worden genomen als betaalmiddel. In transactie snelheid is de grootste en bekendste cryptocurrency namelijk al ver voorbij gestreefd.

 

Lightning strikes

Vandaag werd bekend dat er weer een mijlpaal is geslagen, in de ontwikkeling van de technologie achter Bitcoin. De 0.4 beta versie van “Lightning Network Daemon”, oftewel in in het kort “LND”, is uit. Dit is de vierde versie van de software die het Lightning protocol straks mogelijk maakt. Het is de eerste die op het Bitcoin mainnet zou kunnen draaien.

“With this release, LND has gained a considerable feature set, deeper cross-implementation compatibility, a new specialized wallet seed, comprehensive fault-tolerance logic, a multitude of bug fixes, and much more!”

 

Dit is nog maar het begin..

Het uitbrengen van de beta versie is nog maar het begin voor het “LND”. Het gaat zich pas echt ontwikkelen als het framework helemaal af is en er meer developers mee aan de slag gaan. Er zijn een aantal componenten die men verwacht in de komende tijd te gaan ontwikkelen.

  • Watchtowers and backups – Dit heeft te maken met de veiligheid van de software.
  • Atomic Multipath Payments (AMP) – Het opsplitsen van grote transacties, die wel als één transactie aankomen. Dit is bevoordelijk voor de snelheid.
  • Desktop and Mobile Apps – Het versimpelen van de software zodat het door meer mensen kan worden gebruikt.
  • Routing node tools and guides – Het gemakkelijk maken voor mensen die een node runnen om dit te blijven doen tegen eerlijke beloningen.
  • Next-generation Autopilot and Mission Control – Het ontwikkelen van de software om het gebruiksvriendelijk te houden.
  • Cross-Chain Atomic Swaps – Het “swappen” van tokens tussen blockchains. Zoals tussen die van Litecoin en Bitcoin.

Er is nog genoeg in het vooruitzicht. Bitcoin leeft!

 

-Life Of Crypto-

Bron: https://blog.lightning.engineering/announcement/2018/03/15/lnd-beta.html