In Nederland worden zes mannen beschuldigd van witwassen van duizenden euro’s via de digitale munteenheid Bitcoin, de mannen worden in de Nederlandse rechtbank veroordeeld voor witwassen en illegale drugsverkoop met Bitcoin. Het Openbaar Ministerie eist forse celstraffen tegen de verdachten, uiteenlopend van zes tot 36 maanden. De mannen werden onder andere ook verdacht van in het bezit te zijn van grote hoeveelheden harddrugs. De aanval ingezet op Bitcoin-gerelateerde misdaden duurt voort, aangezien criminelen het blijven proberen om Bitcoin te gebruiken als middel om illegale en anonieme betalingen te doen om zo hun geld te kunnen witwassen.

Verhandelen van Bitcoin

De verdachten hebben naar verluidt met Bitcoinhandelaren afgesproken op openbare plaatsen met publieke WIFI toegang. Zodoende konden de criminelen hun cryptocurrency op het Darknet voor hard geld inwisselen. De Bitcoinhandelaren hebben om identificatie of de oorsprong van de Bitcoins gevraagd aldus de aanklagers in hun verklaring.

Ontkennen

De zes mannen ontkenden echter alle aanklachten dat ze hun Bitcoins op een illegale manier hadden verhandeld. “Mijn cliënt wordt beschuldigt dat hij meer dan 460.000 euro in Bitcoins heeft verkocht, die hij vermoedelijk heeft verdiend door middel van drugshandel,” vertelde een advocaat Marielle van Essen rechters.
“Ik heb een baan, een goed salaris en heb geen huur te betalen. Ik heb Bitcoins volledig op een legale manier verhandelt,” zei haar klant, alleen als meneer Bischop geïdentificeerd.

Waar kwamen de Bitcoins vandaan?

Het probleem en de aantrekkingskracht van Bitcoin is dat vaak boekhoudkundige routes worden omzeild en dat mensen in hun transacties anoniem blijven. De aanklagers hebben echter wel gezegd dat de verdediging ‘de oorsprong van de astronomische som geld’ niet konden verklaren. Het oordeel luidde echter als volgt “witwassen van geld is een ernstige bedreiging voor onze maatschappij en moet worden uitgebannen’.

 

-Life of Crypto-

Bron: cointelegraph