Bitcoin Life Of Crypto
Eindelijk is het zo ver. Na jaren lang wachten heeft de Amerikaanse toezichthouder, U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de handel in Bitcoin-futures goedgekeurd.

Persbureau Bloomberg kwam vrijdag met dit bericht naar buiten. Met een future of termijncontract spreken handelaren onderling af dat bijvoorbeeld Bitcoins voor een afgesproken prijs en op een afgesproken moment verhandeld kunnen worden op een gereguleerde beurs.

CME Group en Cboe Global Markets slaan de handen in één om ervoor te zorgen dat er een goede standaard komt voor toezicht op de futures. Beide partijen zijn exploitanten van een grote derivatenbeurs. De partijen hebben er bij Amerikaanse toezichthouders op aangedrongen dat de producten zich aan de wetsvoorschriften houden.

De Amerikaanse toezichthouders hebben er jaren over gedaan om de risico’s van beleggen in Bitcoin in kaart te brengen. De CFTC beschouwt Bitcoin sinds 2015 als een beleggingsproduct.

Analisten geloven dat de handel in futures positief zullen zijn voor de ontwikkeling Bitcoin. Het zorgt voor lagere transactiekosten en minder schommelingen volgens de kenners zelf.

Saillant detail

De oprichter en groot aandeelhouder van Bloomberg, Michael R. Bloomberg, snapt zelf alleen niet precies wat een Blockchain is.


 

-Life Of Crypto-

 

 

Bron: https://www.bloomberg.com