Bitcoin Life of crypto Barclays

Voorafgaand aan de Bitcoin Gold fork van een week geleden, heeft de crypto-beurs toch wel een paar interessante wendingen met zich mee gebracht. Vijf dagen voor de Bitcoin Gold fork was de Bitcoin prijs, op 20 oktober 2017, weer naar een nieuw All Time High (ATH) gestegen deze bedroeg maar liefst 6200 dollar. Voor degene die al een tijdje meelopen in de bijzondere wereld van het cryptolandschap was dit niks nieuws. Je ziet dat de geschiedenis zich keer op keer herhaald wanneer er een split plaatsvindt op het Bitcoin netwerk. Toch zie je dat er veel wordt geklaagd door de Crypto-community. De Twitter en Facebook berichten worden altijd ware soapseries rond dit spektakel.

Chain-Split

Wanneer een Chain split krijg je een dezelfde hoeveelheid bepaalde nieuwe Fork-Bitcoin dat gelijk staat aan je huidige aantal Bitcoin op je account. Dit is omdat de nieuwe chain een directe kopie is van de Bitcoin blockchain tot aan het moment wanneer de fork komt. Als je wallet de fork support dan ben jij nu de nieuwe eigenaar van twee digitale munten. Bitcoin (BTC) en de Forked Chain Token.

Voorbeeld

In dit voorbeeld gebruik ik de BitcoinCash (BCH) als de geforkte token. Wanneer de fork van de main chain plaatsvind worden eigenaren van BTC ook eigenaren van BCH. De hoeveelheid BCH die je tot je beschikking krijgt, ligt er maar net aan hoeveel balans Bitcoin jij in je wallet hebt staan. Dit is omdat de chains indentiek waren totdat de fork plaatsvondt. Dus als jij 10 BTC in je balans had staan voor de split heb je nu ook 10 BCH na de split.

Dit is op het punt wanneer de wind uit een andere hoek kan gaan draaien. De mensen of organisaties met veel geld zien de forks als een mogelijkheid om het bitcoinnetwerk te manipuleren. Ze kunnen met hun kapitaal behoorlijk wat nieuw geld pakken. Het lijkt net of de gouden eeuw is aangebroken voor de traders. Er komen hele spannende tijden aan in het mooi cryptolandschap. De crypto community is daarom wel heel benieuwd wat de volgende bitcoinfork met zich zal meebrengen.

 

-Life Of Crypto-

Volg ons nu op Twitter, Facebook en Instagram

 

bron: lifeofcrypto.nl  cointelegraph.com  coindesk.com