Binance Life of crypto

Op dit moment gonst het op Twitter en de verschillende fora van de berichten dat er rare zaken aan de hand zijn op Binance. De exchange lijkt het doelwit te zijn van een aanval. Het lijkt erop dit moment op dat de trading bots van gebruikers het slachtoffer zijn. De meeste berichten zijn van mensen waar opeens altcoins waren omgezet in Bitcoins.

Zojuist kwam onderstaand bericht naar buiten van de CEO, Changpeng Zhoa:

Dit is geruststellend nieuws van de CEO, maar het is nog even afwachten hoeveel schade er nu precies geleden is. Op dit moment is het officiële commentaar, dat Binance zelf NIET gehackt is. Echter zouden sommige accounts overgenomen zijn door phishing activiteiten.

Binance API

Waar het op dit moment op lijkt, maar wat nog niet bevestigd is, is dat de API van VIA coin degene was die is gehackt. Een API is onderdeel van de software die met andere programma’s communiceerd. In dit geval maakt deze dus het aankopen en verkopen mogelijk. Opeens werden er van deze relatief onbekende munt een groot aantal orders gedaan die de beheerders van de accounts er niet hebben in gezet. De munt schoot zo’n 400% de lucht in.

Inmiddels heeft Changpeng Zhoa een bericht naar buiten gebracht dat het voorval is opgelost. Het ging inderdaad om een phising aanval en geen hack, aldus de CEO.


CZ geeft hier ook nog een aantal tips om phising te voorkomen.

 

 

-Life Of Crypto-