Het einde van het jaar is weer in zicht en voor vele beleggers onder ons is de goed heilig man niet de enige figuur die aan onze deur komt. Nee je raadt het al, ook de Belastingdienst is op zoek naar kado’s.

Na een jaar hard buffelen om winst te maken staat de Belastingdienst te popelen om wat van je zuur verdiende geld af te romen.

Hoe ga je hier mee om?

Cryptocurrencies worden door de Belastingdienst gezien als overige bezittingen. Deze bezittingen moeten worden opgegeven in Box 3: sparen & beleggen. Als peildatum van de waarde van de cryptocurrencies, gebruik je 1 januari van het jaar waarvan je aangifte doet. De eventuele winst die je genereert als gevolg van een koersstijging wordt gezien als vermogensgroei.

Belangrijk om te weten, is dat in 2017 het heffingsvrij vermogen verhoogd is naar € 25.000 zonder fiscale partner en € 50.000 met fiscale partner. Hoe bereken je dan precies je vermogen? In deze link vind je het antwoord.

Mochten de beleggingen die je hebt gedaan om significante bedragen gaan, is het raadzaam om ten alle tijden contact op te nemen met een belastingadviseur, wij zijn dat namelijk niet.

Je kunt er ook voor kiezen het niet aan te geven, wij raden dit echter af! Op het moment dat jouw belegging in cryptocurrencies een gigantische koersstijging meemaakt en je hebt dit niet aangegeven, dan ziet de belastingdienst dit als zwart geld en ben je verder van huis.

 

-Life Of Crypto-